Right in front of you!

Jag har länge betraktat SvD-skribenten Maria Abrahamsson som Djävulen. Det ska därför, när jag förmodligen får F-ordet i brevinkastet imorgon (sjukt lång tid tog det, jävla Adlibris), bli oerhört spännande att se vad hon skrivit i boken. Djävulens ord är ju alltid intressanta i alla fall, men ändra uppfattning lär jag inte göra att döma av denna lilla idiotkommentar i tidningens ledare idag:

Visst retar och provocerar Maria Rankkas tes om att alla kvinnor borde ha möjlighet att skaffa ett “fuck off-kapital”. Särskilt svårsmält är budskapet för kvinnor som fortfarande famlar i tron på att bästa garantin för jämställdhet och oberoende är en röst på vänstern. Förlåt en ofin fråga, men hur mycket egna pengar har egentligen offentligt anställda kvinnor med aldrig så mycket utbyggd barnomsorg hittills lyckats att lägga undan?

Jag misstänker att jag inte behöver påpeka det uppenbara för andra socialister men för er andra: Exakt hur svårt är det att tänka vidare och undra om inte vänsterklassikern höjda motherfucking kvinnolöner kan ha lite med detta att göra? Att satsa på offentlig sektor är att ge kvinnor mer pengar, både direkt (lön) och indirekt (mindre utgifter på barnomsorg etc).

Visst är det kalas när man kan påvisa det direkt korkade i en blå argumentering? Och Maria, du har väl hittat hit, så smidigt som SvD backlänkar numera?

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Right in front of you!

 1. Linnea says:

  Maria Abrahmssons medverkan förvånade mig mycket också, men hennes text i antologin är, om möjligt, än mer förvånande. Och efter att ha läst hela F-ordet fann jag att Maria Abrahmsson var den som stod för det mest berikande inlägget(översatt, det fanns någon form av substans i det). Förstår du nu vad du har att vänta dig när boken snart finns i din hand?
  Själv mådde jag illa ungefär två dagar efteråt, matchosex-inlägget är då knappt inräknat i illamåendet. För efter att jag läst det ville jag bara lägga mig ner och ge upp.
  Nej, detta är inget försök till någon ny feminism eftersom att någonting “nytt” inte existerar i texterna. Det är bara illa och åter illa. Och inte för att det är skrivet av liberaler (som de vill hävda är orsaken om man kritiserar), utan för att det inte finns någon som helst vidareutveckling av tankegångarna eller det som man vill “förändra”.
  Nåväl, det ska bli intressant att se vad du har att säga om det.

 2. naturligtvis blev det tji på bokleverans idag också (nu är jag lite orolig), men i vilket fall låter ju det här som en väldigt spännande beskrivning.

  jag kommer säkert se vettigheter i just hennes text, lika väl som jag är övertygad om att få se en hel del grodor som ovanstående. och lika väl som jag är övertygad om att inget är vidare nytt. men det är säkert en bra selling point och då nöjer jag mig så.

 3. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Jag F-ordrar mer. Del ett.

 4. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Del två: Öppna dörrar eller.

Comments are closed.