Jag eller världen

Mina val vs. resten av världens var lite på tapeten redan igår då jag ihärdigt hävdade Matildas godisval vid lösviktsköp som varandes konstigt godis. Hon bara Nää jag köper klassiskt gott godis! och jag bara Mm visst men om vi säger såhär att du köper godis till en fest eller så och bara tar sånt du skulle valt till dig själv, kommer inte folk klaga på dina val då? och sen fick hon ge med sig. Det var inget klagomål, jag är likadan, men har ju närmast ett motsatt problem.

Link påpekade hur jag hela tiden gör en grej av att jag väljer så jävla annorlunda. Inte bara lösviktsgodis nu, utan om allmän särart. Gillar att hävda mig som egen. Det är nog inte unikt på nåt sätt, men jag har väl kanske lite tredubbla vändningar och flip & reverse-taktik i vad jag väljer att betona. Om jag nu ska bekräfta påståendet genom att just visa mig speciell. I alla fall. Det kom ett MMS nyss som avslutades Det är näsapor på TV och jag tänkte på dig, och jag påmindes om en annan sån där sak jag gör som inte är unik men som verkar vara ett undantag likväl.

Begrunda näsapangrejen. Det är såklart inte en förolämpning, att jag liknar en näsapa, utan en referens till att jag nyligen nämnt nåt om djuret som ett av mina favoritmiffodjur (topp tre, start från tredjeplats: näsapan, klumpfisken, olmen). Men jag har noterat att många verkar både helt immuna mot referenshumor i allmänhet och oförmögna att fatta en koppling jag gör i nåt skämt till sånt man pratat om samma jävla dag. Det kanske är mig det beror på, men jag väljer att tänka att det är världen. Och hade jag försökt mig på en liknande grej som apan hade jag antagligen fått en smäll.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Jag eller världen

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Angst by the pound.

Comments are closed.