Förbjud SMS-lån nu, för helvete.

Hederlig gammal kamp på barrikaderna. Jag höjer min röst och kräver shit. Rakt av, ingen debatt med pragmatik, jag må ämna argumentera för saken, men främst: jag kräver. FÖRBJUD SMS-lån.

Jag mår fan dåligt av att se ännu ett reportage eller ännu en artikel där finansiella idioter tillåts vifta telefonen för att få sig en mp3-spelare, och direkt påföljande helt egna post hos kronofogden. Ja, precis, jag spelar arroganta kort och kallar dem för idioter, men inte konstigt eftersom de flesta är youngsters som aldrig skött en hushållsekonomi förr och de andra är såna som aldrig kommer lära sig. Eller folk som vill ha sig lite knark till helgen/för dagen. Kolla exempelvis detta (videoklippslänken på sidan) och säg att det inte är ett pucko de intervjuar. Men puckon må vara hänt att de finns, att jag kallar dem för det också, vad vi måste göra är ju att skydda dem. Vad vi fan inte ska ha i det här samhället är tillåten rovdrift på försvarslösa.

Det är ju inte annat än rovdrift. Ingen sund människa med möjlighet att fixa återbetalningen smidigt tar ett sånt här lån eftersom det överhuvudtaget inte existerar sämre och ondare villkor knappt ens om man lånar av maffian. Men ja, speaking of which, det finns väl ett enda existensberättigande för sånt här. Och det är möjligheten att få snabba cash för att betala av maffiaskulder så man byter sina kommande brutna ben mot något mindre hotfulla kronofogdepapper. Men sånt löser vi väl bättre på andra sätt?

This entry was posted in seriöst and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Förbjud SMS-lån nu, för helvete.

Comments are closed.