Inte vad som avgör övergrepp

Så många fel i både själva rättsprocessen och rapporteringen gällande Kapten Klännings brott. Well, två som sticker ut:

Dels sekretessen. För vem har man släppt informationen lös åt hundarna? Namnet och bilden var redan ute, flygbladsspridare kan redan förhindra Lindberg att för all framtid flytta in i bostadsområden med barn, vilken information behöver vi mer? Inte finns det något intresse hos målsäganden, snarare tvärtom att slippa identifieras.

Sedan böjelserna. Han hade med sig prylar. Prylar får man inte ha. Höll hårt, gillade stryp. Asså folk gör sånt, det är inte vad som avgör övergrepp. Efter ett fastslaget övergrepp påverkar det förvisso säkert graden, men det är inte vad som avgör övergrepp. Han har erkänt sexköp men det är inte heller vad som avgör övergrepp. Rättegången har knappt börjat, ändå har dessa prylar redan fällt honom i våra ögon. Säkert även i falskanklagarropens läger, där det knappast hjälper att han sysslade med föreläsningar om jämställdhet.

Som jag för ett drygt år sen menade är det att flytta fokus från faktiska övergrepp att hålla på med detta. Att fly från den verkliga diskussionen om övergrepp, vad de beror på och hur de kan förebyggas. Istället skriva en lista på sex som väcker misstankar. Inga förbud, nej för guds skull, men något skevt är det ju! Att man till varje pris vill hitta en förklaring i personens egna förvirring så att typ överdriven jämställdhetshets på allvar anges som ett skäl till hans sadism och böjelser yadayada. På så vis kan också vanliga vaniljvåldtäkter slippa undan för inga varningar väcktes där.

Fuck that och hetero är också en böjelse.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.