Stackars pappa/Heja pappa

Amen guuuuud Hakelius. Ja det är verkligen jobbigt och svårt eller?

Såhär skriver han i Aftonbladet, och jag, ja jag lägger på remixfiltret (i rött):

“De är moderna män och de försöker verkligen. De vet att de är under ständig kritisk granskning. De får ingenting gratis.

En så enkel sak som att hämta knyttet på dagis. Ingen bryr sig om hur en morsa klär på sin unge, men kom dragande med raspig kind och antydan till bas och domare sneglar ur alla hörn. Drog han upp sockorna innan han satte på stövlarna? Fick han med sig vantarna? Båda två? Han begriper väl att han måste ta av mössan i den där varma bilen? (Din fru kanske gnäller så. Alla utomstående tycker nog att du är värsta hjälten. Så länge du inte gör nåt större fel, för då är det självklart för att du är man, javisst.)

Sådant anstränger sig moderna män för att klara felfritt.

De vet att det inte duger att gå in i boutiquen för att köpa presenten, utan att ha memorerat sin älskades alla mått. På höjden och bredden och tvären och diagonalen. Sådant fixar moderna män. (Ja, vanlig hyfs och jävligt logiskt att inte köpa felmåttat – låt bli hellre i så fall.) Det går inte att lägga ett mikrofiber mellan frågan ”Gillar hon rött?” och deras svar. De kan skilja push-up från stay-up och minimizer från shaper. (Push/stay-up ja, det där andra? Nej.) Och mer därtill:

(Nämen oj vad kommer nu för svårt?)

De kan sortera vittvätt från kulörtvätt och fintvätt från ylle. (Vanlig livskunskap, din mamma jobbar inte här.) De kan kela och vara entusiastiska över en ny säsong ”Gossip girl”. (Nä det är fan valfritt. För kvinnor också! Tänk att alla kvinnor gillar inte Gossip Girl eller motsvarande.) De kan gå till affären och komma hem med hela listan. Inte halva, en flintastek och en braständare. (Moderna män kan skriva listan själva. Livskunskap revisited.) Och allt är svanmärkt och rättvisemärkt och pandamärkt och ekomärkt. Inga övermogna tomater och inga gröna bananer. (Moderna män är ihop med medelklasskvinnor? Hur många procent kvinnor köper märkt like that? Nå, håll i hatten för här kommer hans lulziga poängsvada:)

För de är moderna män och de försöker allt vad tygeln håller. Men just när de trodde att de bevisat att de inte bara är grottmän som kammat håret, står de där igen.

Hyllan med trosskydd.

Med eller utan vingar? Normal, eller Long, eller Classic, eller Large, eller Long Plus, eller Large Freshness, eller Singles, eller Secure? Deras blickar blir tomma, det snurrar av rosa och lila, blommor och bubblor. De sorterar bort det uppenbara: inte string och inte Super Duper Extra Long Jättelarge.

De fingrar prövande på ett paket, men på det står det ”mild doft av kamomill” och man kan väl inte komma hem med något som antyder … nä.

Och förvirringen nosar på paniken, blicken går från tom till flackande och till slut sjunker deras axlar ihop. De ger upp.

Moderna män sträcker fram sina händer, tar paketet som står närmast och lägger det i korgen. De vet att allt är förlorat. När de kommer hem blir det ett snett leende och en moderlig klapp på axeln: ”Varför köpte du… de här?” Översättning: jag visste väl att du var en grottman. (Moderna kvinnor talar om vad hon har för jävla sort, alt: moderna män frågar sin jävla brud vad hon brukar ha för sort, eller kollar lite i skåpen hemma. Eller så finns det kopp. För han blandar väl ihop olika grejer nu kan man tro, kolla bilden nedan tex.)

Ja jävlar, mens alltså, vi är så vilse vi stackars män! Uj uj uj.

Och så Hasse Aro om föräldraskap i Morgonpasset Helg. När det blir för svårt låter han frun ta det. Klart han inte kan förväntas ge råd om känslor till ungarna*. Hon har ju närheten. Vi är väl bra på olika saker? Ja kanske det, men den flykten spelar samma crap i händerna som de mammor som tjatar på att mannen inget kan. Om män inte ens tar sig för att skriva en jävla inköpslista själva, om kvinnor inte låter män skriva en jävla inköpslista själva, nä då kommer vi faktiskt ingenstans.

Åh detta töntiga jävla heterospel och lustiga berättelser av varandras dråpliga tillvaro. I en familj på två pappor och en unge, ja där blir väl inga varor handlade utom braständare. Klart, det förklarar väl vissa idioters skepsis till queerfamiljer. Man tror de bara klarar halva föräldraskapet.

– – –

* Ååh Soraya! Du skulle frågat honom vad han gjort om det var dotterns kille som varit otrogen mot henne! Han hade säkert varit handlingskraftig där.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Stackars pappa/Heja pappa

Comments are closed.