Grovt Kampanjinitiativ

Jag har fått en släng av kampanjaranda och världsförbättrarpanik. Jag vill ge något tillbaka och dra mitt strå yada yada. Det började på vårdjobbet igår, då en kollega ville köra gissningslek på hur jag skulle rösta i valet i höst. Hon gissade först fel på V, sen förmodligen rätt på Mp, men när jag tillade att jag kanske skulle rösta på Feministiskt Initiativ istället fick jag frågan Är det nåt nytt eller?

Whoa, det är ju inte första gången jag får extremt jobbiga vibbar av klassklyfta på vårdish när jag kommer in med så tydligt medelklasstänkande och känner som att jag försöker spela överlägsen, men alltså att folk inte vet att F! finns! Det är sjukt. Möjligen glädjande att folk glömt bort ett visst mediedrev, men sjukt. Alltså kände jag att det fan är dags att hur jag än röstar se till att åtminstone delta i spridningen av valsedlar. Det kan du också göra! http://www.fivalsedlar.se/ är adressen. Fatta förresten, att vara den som lagrar valsedlar hemma och kunna referera till The Stash i tid och otid. Bara en sån sak. (Impulsen att lulzbränna på Thorburns tränger jag undan.)

Kampanjaranda nummer två som stack till i tinningen igår kväll var angående Gemensam Styrka-omröstningen som engagerat en jävla massa folk att rösta på olika idéer i tävlingen som ger en bunt pengar att driva verksamhet med. Det här är egentligen mer av slaget att stoppa någon annan grej än att rösta fram Rättviseförmedlingen (vilken jag nämnde häromdagen), men vafan: RÄTTVISEFÖRMEDLINGEN MUTHAFUCKAAAS!

Det är decenniets idé men tyvärr, måste jag säga, lite halvdant genomfört eftersom den än så länge bara crowdsourcar en massa namn genom Facebook – vilket känns lite sådär i praktiken. Det blir namn och förslag av dels varierande kvalitet och dels varierande motiveringsgrad och lämplighet för något specifikt. Men det där är ju bara en början och just därför skulle en massa cash vara precis vad som behövs. Själva konceptet att bara rakt upp och ner motbevisa idioter som hävdar att inga kvinnor finns till ett ändamål (eller annan underrepresenterad grupp, men plz admit att det oftast är kvinnor som är gruppen man säger “inte finns/vill” göra nåt), och det helt utan påstridig aggroteknik, ja det är förstås bomben. Typ Så du säger att alternativ inte finns? Att världen måste se ut som den “alltid gjort”? Vi säger fuck no. Ja, det är decenniets idé.

Nu håller idén “Vi bygger ett djurhem – Själva!” av Göteborgs Katthjälp på att knappa in på Rättviseförmedlingens ledning. Skrivande stund 5348 mot 5296 röster, det är inte så mycket alltså. Det räcker med ett par tokdårar som röstar hårt dessa sista 20 dagar samtidigt som Rättvisan slackar av. Och det får inte hända. Tänk dig för ett ögonblick vilken extremt mögig idé det där djurhemmet är. “Djurhem så som de finns i England och USA!”. Förutom att det är en kortsiktig punktmarkering av större problem är det en TÖNTGREJ. Det är worst of Kamratposten och Bamse, det är TV4-dokumentär om illa behandlade – och söta – djur. Det är i Kina äter de hundar. You make me like charity, det är fucking Bluth-familjens välgörenhetsgala för sjukdomen “TBA”. IDIOTRETORIK. För pöbeln. Samt dålig jävla smak. Ja, min medelklassfitteblogg säger det: Ni äcklade mig redan i MS Word-effekter i rubriken.

Rösta på Rättviseförmedlingen, och gör det en gång var 24:e timme.

– – –

UPDATE, till er som kommer hit från Kanin/Hittekatter/Råttor/Akvariefisk i fokus-forumen: Ja, jag är elak. Nej, det förändrar inget. Ni är gulliga djur-aktivister, ni förfasas när man snittar söta katter för päls i nåt annat land än trygga Sverige men går och köper kött i affärn varje dag. Vegetarianer är ursäktade men fortfarande är idén keff. Alla som är konsekventa i sitt djurengagemang struntar i välgörenhetsprojekt och satsar på nåt långvarigt istället. Men för all del, kom hit och klaga. Bara alla fattar att jag inte är skapare av Rättviseförmedlingen och de inte har med detta inlägg att göra.

Både katten Fluffen och guldfisken Lunch tycker också djurhemmet är töntigt.

This entry was posted in public announcement, seriöst, vardag and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

24 Responses to Grovt Kampanjinitiativ

Comments are closed.