Troll mot troll

När jag fick veta vem det var som sparkats från sitt chefredaktörsjobb, som folk twittrade om rätt friskt häromdagen, var jag väl mest lulzfylld. Ingrid Carlqvist har jag dissat förr och ser väl i allmänhet som en medlem av det vanliga antifemzlägret som är mer gapiga än rationella. På så vis är det ju fett ironiskt lulzigt att sorgetroll som mailar ägare och annonsörer för att sparka henne faktiskt kämpar troll mot troll.

Men det som framför allt gör mig mindre brydd om den här saken är faktiskt hennes egna debattartikel i Expressen. När hon väljer att prata om “radikalfeminismens Sverige” gör hon verkligen sig själv en otjänst som försöker förklara ett seriöst demokratiskt och publicistiskt problem med en specifik trollagenda. Så dödfött. eller rentav kontraproduktivt – för ju mer makt hon tillskriver trollens syn på saker desto mer rimligt gör hon beslutet att sparka henne för en vinstdrivande ägare. Det är ju helt rimligt att ett privat företag som blir av med annonsörer av vilken irrationell anledning som helst får kalla fötter. Så funkar det. Det är olyckligt att så många annonsörer och företag har noll koll på trollande och hur man bedömer tyngd på klagobrev, men so teach them, istället för att bara spä på bilden av trollmakt.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Troll mot troll

Comments are closed.