Massuppfittningar, del ett: worst of 2 worlds

Hyfsat kort introduktion: Jag har en ny serie på gång här ja. Eftersom jag lite håller på och bröstar mig med att det inom feminismen visst finns utrymme för, och befintlig, kamp och debatt för mäns rättigheter så måste jag faktiskt mer engagerat riva igång nånting eget också. Detta går ut på och kommer gå till som följer:

I exempelvis remixen åberopar jag missuppfattningar/förenklingar i media som stort skäl till att antifeminister istället uppfattar tecken på alldeles för stort feministiskt inflytande i landet. Ja utöver detta också en hel del underliga politiska beslut som känns något framstressade. Vad jag då tänker mig nu är att ta det upp till bevis. Istället för att bara sucka och sura över ännu en notis eller artikel som kommer få mina antagonister att vidare missuppfatta mitt femicrew, ska jag samla på dem. Alla vete fan om jag orkar, och det lär bli mycket GP eftersom jag har den som enda papperstidning, men kom ihåg att jag gärna tar emot exempel.

Alltså: Alla stories stora som små ur svensk media som kan tänkas ge vatten på kvarn åt antifeminister trots att de är motsatsen till allt vad (likhets)feminism heter. Ibland kanske jag har tur och får flippa runt nåt som  riskerar att bli en snackis bland femz innan alla tänkt efter. Jag kommer sätta taggen massuppfittning på alla dessa inlägg, som du sen kan klicka och få alla sådana på en gång. När jag har flera that is. Först ut gäller dagens Metro och att köra som en käring. Tyvärr redan bloggad på några håll som att man borde ha något emot kampanjen.

– – –

Metro rapporterar alltså om STR:s kampanj att få trafikskoleelever att köra säkrare. De har valt som slogan: “Spara liv – kör som en käring”. (Jag vet! Grov töntig anglicism där. Rädda liv heter det.) Du kan ju läsa här om du känner fört.

Det Metro gör är i alla fall att dels garanterat överdriva reaktionerna till att eleverna skulle “rasa”, men det är beside min egentliga poäng som är att de framför allt: Försöker piska upp pseudofeministisk ilska hos läsaren över hur hemskt det är att någon ens använder ordet käring (dessutom stavat på det töntiga fast potentiellt neutrala sättet), och framför allt att det skulle gå att köra som en sådan.

Men det är ju förstås bara bullcrap alltihop. Att köra som en kärring (två r, mother ucker!) är ett begrepp som länge använts nedsättande i likhet med att t.ex. spela fotboll eller valfri annan “manlig” sport som en kärring – och i kombination med att kvinnor, statistiskt sett, kör säkrare/förolyckas mer sällan är detta förstås en solklar humormöjlighet att helt enkelt håna det uppenbart korkade uttrycket. Ergo inget att uppröras över som feminist. Det är snarare feministiskt av dem att ha denna slogan.

Det hade jag också trott, om inte det var för det ofantligt puckade uttalandet av ordföranden för STR Stockholm, Jeanette Jedbäck Hindenberg, som nästan verkar skämta med oss aprilo då hon menar att det är genetiskt hur män kör:

– Det går tillbaka ända till stenåldern. Mannens hjärna är inställd på att döda mammutar, att skydda sina kvinnor och barn och att inte vara rädda. Kvinnor har ett annat upplägg, de kör säkrare.

Ja precis, för då skulle en sån här kampanj verkligen göra nån skillnad. Nä vafan, jogga hem till grottan med din Flintstones-bil, kvinna. Detta är sannerligen worst of 2 worlds och inte en käft har koll på läget.

This entry was posted in public announcement, seriöst, vardag and tagged . Bookmark the permalink.