Beside the point.

Lars Gårdfeldt störde såklart mina tankar när vi pratade med honom i gårdagens program, men jag tänkte ändå komma med en liten vidare grej i samma spår som jag tidigare tjatat om angående homosexuellas rätt att gifta sig.

När man hänger upp sig på pseudofrågan om präster ska tvingas viga homosexuella par flyttar man ju återigen arena från det viktiga (juridiken) till det associativa men oviktiga. Egentligen var det genom att ens diskutera ifall det inte skulle kunna vara moment 22 av diskriminering att tvinga präster eller vägra homosexuella (ibland) ett vidare sätt att föra upp något på dagordningen som för det första inte borde snackas om så mycket och för det andra bara väcker tanken hos de inskränkta. Genom att prata om det kommer sånt folk tro det faktiskt ska bli vigtvång för de stackars foberprästerna. (Jepp, they’re that dumb.)

Som vanligt är det alltså inte något annat man ska tänka på än frågan: Sekulär stat? Ja, precis, det är det – så get off the kristendomen-at-it’s-worst’s dick! Och hade det nu inte varit för att Gårdfeldt igår påtalade att det kan vara en bra idé att ändå ge kyrkan vigselrätt, för att ha lite koll på those fuckers, så skulle jag förespråka att tokindra den rätten och låta de köra vilka riter de vill först efter alla papper var färdiga på annat håll. Nu får det räcka med att vi bara håller oss inom det verkliga ämnet. Gör det!

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Beside the point.

Comments are closed.