På tiden.

Kristdemokraterna kan bitcha hur mycket de vill. Äktenskapet kommer äntligen hamna där det hör hemma – i juridiken och inte religionen. Könsneutralt äktenskap alltså. Men just därför är det synd att när TV4 rapporterar i nyhetssändning om hur det verkar bli av med eller utan Hägglund & The Inskränkts, ja då visar de lite klipp från utsidan av en fet kyrka.

Så skapas subtilt värderande nyheter. Och jag tror förstås inte det är något medvetet av TV4, men man kan ju fråga sig hur man, när det ska proklameras en gång för alla att en institution som kyrkan inte har någon auktoritet längre, tycker det är en bra idé att vidare upprätthålla associationen äktenskap = kyrkbröllop.

Gift er gärna av kärlek, gift er gärna i kyrkan, gör vad ni vill, men det är just genom att i alla formella sammanhang inte låta annat än det juridiska spela roll som vi ens kan få till denna enda rätta reform. Har det liksom någonsin funnits andra än religiösa argument mot homosexuella äktenskap. Nej. Vet nu hut alla troende, äktenskapet fanns långt före just DIN religion och har aldrig varit till för annat än smidigt och praktiskt liv. Även om jag väl skulle säga att det snart är utspelat/dags för modifikation för den rollen också.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to På tiden.

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Beside the point.

Comments are closed.