It’s the motherfucking M-U-S-T.

Jahapp det är såklart julafton bla bla och jag önskar er gojul’n och sånt men jag tänkte också droppa en till liten grej om en sak jag läste i Filter. Har fått lite kunskap man vill dela med sig av nämligen, och den passar såklart idag.

Jag älskar julmust. Det är så jävla gott och jag önskar det fanns året om, som det fanns förr (du vet, julmust, påskmust och helt enkelt “must”). Men vad jag inte sysslar med är att få för mig att det bara finns en must. För överallt man går är det idel kommentarer om att det ska vara Apotekarnes och ingen annan must och hej och hå Bjäre ägs av Coca-Cola etc. Nu finns förstås inte Bjäre kvar verkar det som, men den var fan god, och kuk på vem som håvar pengarna. Tror du det är bättre att Carlsberg (som äger Apotekarnes) får dem eller? Samma skit herregud, och framför allt är det ju all form av kulturhegemonism som ska döden dö. Men oavsett allt detta kan det ju vara intressant att veta, som jag nästan skäms för att jag inte visste om innan jag läste det i Filter, att varenda mustsort har EXAKT samma smak i grunden. Eftersom denna smak görs som ett extrakt, av familjen Roberts, och säljs till alla bryggerier och precis som Coca-Cola har ett hemligt recept som bara två personer känner till.

Samma jävla smak alltså, och det klart det är skillnad ändå i slutändan, men inte fan är det Apotekarnes som sitter på nån ursprunglig tradition. Om man nu ens kan säga att sån finns.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to It’s the motherfucking M-U-S-T.

Comments are closed.