Ofattbara dumheter once again.

Banka stora trumman! Äntligen bevisat att män väljer yngre kvinnor. Eller vänta nu…

Både SvD och Göteborgs-Posten skriver om ett forskningsresultat som visat att exempelvis 97 procent av män föredrar en yngre kvinna som partner, samt att högre ålder och social status är viktigt för kvinnor när de väljer en man. En av de drivande bakom studien förklarar för GP:

Just frågan om det biologiska arvet och dess roll var anledningen till studien. En kvinna gör en större investering när hon väljer partner, hon genomgår en graviditet på nio månader och behöver alltså mat och näring för avkomman och behöver mer resurser för det, en äldre man med ordnad ekonomi och god social status är då ett säkert val. En man är ute efter att säkra sin avkomma och detta är säkrast hos en kvinna i låg ålder som oftast har en hög fertilitet.
– Det är den biologiska evolutionen, det finns inga moraliska aspekter på det utan detta är ett sätt som de flesta däggdjur använder sig av, säger Jörgen Johnsson.

Se där, tänk vad mycket man kan bevisa! Och ingen idé att lägga nån värdering här, det är ju trots allt evolution vi talar. Men vad var det nu för underlag för undersökningen? Jo, 400 kontaktannonser från exempelvis just GP samt ett par dejtingsajter (fuck, dubbel DN-stavning, sorry). Alltså, jag har alltid lika svårt att greppa hur både akademiker och journalister kan vara så jävla dumma i huvudet.

Genom att för det första titta på enbart hur män uttrycker sig om vad man är ute efter, dessutom uttrycket som är riktat just till objektet för sökandet (litar du på ett raggningsskryt på krogen annars eller?), kan man så fan heller säga att det otvetydigt finns biologi bakom. Jag utesluter förstås inte såna möjligheter, men det gör mig bara bättre än de dumjävlarna som inte ens nämner att det kanske ligger lite kultur bakom (trots att de uppmärksammar skillnader mellan Sverige och andra platser för motsvarande studie). För det andra är det helt bisarrt att man tar användare av kontaktannonser som nåt slags representativt tvärsnitt av vare sig män eller kvinnor – det måste väl ändå sägas vara en, om inte begränsad, så i alla fall ordentligt snävare grupp än befolkningen totalt.

– – –

Ikväll sitter jag som sidekick i Kvällspasset igen, 18-20, och kanske får jag prata om det här.

This entry was posted in public announcement, seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Ofattbara dumheter once again.

Comments are closed.