Kan inte låta bli ett litet appendix.

Det är faktiskt riktigt provocerande att människor beter sig som att Anna Svensson var först med det där att våldtäkt inte omöjliggör ett bra liv sen. Hanne Kjöller närmast i raden. Hon är ganska typisk i sitt camp, en sån skribent man både hyllar och hatar lite omvartannat, vilket är precis den typen som också kan droppa smarta saker men lägga ord i munnen på feminister från vänsterhåll och låtsas som att de är helt dumma i huvudet.

Gud, folket, det är faktiskt inte feminister man ska huka sig för här. Get a clue.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Kan inte låta bli ett litet appendix.

 1. Trickster says:

  Fast här får jag nog säga att texten ändå hade en poäng, först med sin grej eller inte…so kill me!

 2. absolut! men det är ju mestadels poängen jag redan erkänt vitt och brett ang. svenssons text. det är förhållandevis fresh som insikt, men någon särskilt ny feminism är det inte.

  och att kvinnor är mer än ett kollektiv är inte en motsägelse till att de också är ett kollektiv…

 3. Trickster says:

  Sant. Även om jag ständigt försöker intala mig själv att jag inte ingår i det kollektivet.

 4. Det kanske inte framgår så bra i texten, men för min del var det min terapeut som berättade “hemligheten” första gången. Varken jag eller Hanne påstår väl att jag är först med att säga detta?

 5. hmm… nej, inte direkt. särskilt inte i din egen text. men jag skrev också “beter sig som om” här, och jag tänker främst på det tänkta kommande motstånd kjöller talar om, och sammanhanget i och med boken, att det ska vara en komponent i “ny” feminism.

 6. Ja det där med ny feminism kan ju tolkas lite olika. Mest står det nog så för att sälja och provocera. Det beror ju helt på vem som definierar vad feminism är, det blir ju rätt olika tolkningarom det är Paolo Roberto eller Tanja Suhinina.

  Det jag ändå kunde uppfatta som nytt var att den känns lite mer som tyck vad du vill och inte så dogmatiskt som det är i andra sammanhang. Jag hade tex genuslektion häromdagen som gick ut på att sätta olika påståenden som klassen gjort lektionen innan in i ngt slags modell av könsmaktsordningen. Det är de där satans modellerna, jag klarar inte av dem! Bort med modellerna och fram med feminismen tycker jag och då funkar den här boken. Men jag fattar vad du menar.

 7. mer tyck vad du vill ja, det kan jag absolut hålla med om! jag vet mycket väl att det finns dogmer att förhålla sig till och vissa sammanhang är rent outhärdliga.

  men modeller som verktyg är bra i rätt syfte, med medvetenhet om att det är förenkling, och rätt snickrade inte minst.

Comments are closed.