Another life ruined by the GU

Nej men liksom inte så höga växlar, fast Göteborgs Universitet är verkligen en hög med bajs.

Link råkade, som bekant för vissa, ut för ondskan i lärarprogramskandalen i våras. Det var på alla sätt en värre grej än det aktuella jag ska prata om, men lika typiskt för GU och säkert högskolor och universitet landet runt. Då var det skamlöst blåljug för att hålla kvar studenter på ett bogus program och nu bara… oändligt klantskallande och total ignorans för en studentverklighet som borde ligga nära nog för att ge dem total koll.

Som jag nyss pratade om för egen del är det registrerings- och studieförsäkranstider. Man ska skriva in sig och lova heligt att man vill plugga innan CSN betalar ut pengar. Detta är förstås störigt nog på egen hand, jag kunde ljuga lika mycket på mina sådana intyganden som i andra fall, så varför inte paya upp med en gång? Men om man också måste gå genom universitet som skiter i ens liv för att få ena halvan av dessa två krav – registreringen – då blir det jävligare än så. Jag har alltså kunnat registrera mig en vecka innan jag verkligen börjar nånting. Det trodde inte Link att hon kunde, så hon måste bli sen med hyra för att hennes registrering kommer bli på måndag och pengar lär dröja en vecka till, men nu visade det sig att hon och flera andra bara inte fått alla papper i brevet som skickas til lärarstudenterna i hennes inriktning. Exempelvis pappret med informationen om att det fanns möjlighet att registrera sig hela denna vecka på institutionen.

Det är ju inte som hon ändå inte redan letat efter sån info, tjatat som jag har på alla jag känner som ska plugga om vikten av registrering fort som fan. Denna info fanns förstås inte någon annanstans.

– – –

Update 080903: Naturligtvis har systemet valt att knulla mig istället. I slutändan fick jag och Link exakt samma utbetalningsdag, trots att jag registrerade mig en hel vecka innan henne, och jag är sen med räkningar jag borde kunnat betala. Tänk om man kunde överge detta system där tanter sitter och manuellt för in alla registreringar.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Another life ruined by the GU

Comments are closed.