Två minuter innan

Dagar man vaknar två minuter innan klockan ringer är man ganska nöjd, tenta eller ingen tenta. Men då krävs att man också sovit länge nog. Jag fick bara hälften denna gång, men tentan, den gick nog vägen den. Helt ärligt var jag förvånad över att faktiskt ha svar till samtliga frågor, och då får det vara att jag gjorde några rent pinsamma kartfel.

Dagar man kommer ut från tentasalen och det börjar regna är kanske inte i topp på listan, men när det är solregn får man faktiskt skita i att klaga. Jag kan klaga på politiken istället. Sälja Vin & Sprit, fan också nu börjas det.

Jag skiter i Vin & Sprit egentligen. Finns inga motiv att ha produktionen under statlig ägo, så länge Systemet är intakt klarar sig alkoholpolitiken fint. Men det är ett startskott och snart är det dags för Vattenfall, får man anta. Man borde göra nåt. Kanske är det en start att folk börjat få upp ögonen för vad det sysslas med i företaget i alla fall. Trots det vackert klingande namnet är det ju inte inhemsk miljövänlig produktion som står för vinsten utan kolet i Polen och Tyskland. Mer koldioxid i Vattenfalls regi utomlands än hela Sveriges totala utsläpp. Tänk på det en stund och fundera på om det inte kunde vara värt att ha en sån miljöbov under statlig kontroll istället. Så man kan tvinga dem att lägga ner.

Lustigt, kan man tycka, att just det där på nåt sätt vänds till argument för en försäljning istället. Att staten inte ska stå för sån smuts. Nä just det! Så varför har man låtit företagen man äger stå autonoma!? Privata företag kontrolleras ständigt av ägaren, men staten ska tydligen hålla sig borta. Posten, SJ, same story. Höjd över alla misstankar, immunitet mot klagomål, vadå, de sköter sig själva de där. Du förstår att så fort affären är gjord är det kört för oss att rädda världen va?

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.