Den hemmafruviljablivande

Mysig dag detta. Först slipper Arkelsten och andra moderater uppmärksamheten efter historierevisionismens vidare förvecklingar, på grund av Petzäll-kapningen och påföljande hackingdrama. Men sedan fanns en annan grej som jag tycker är riktigt allvarligt och på ungefär samma arena av riktigt jävla slapp journalistik som källskyddsshaveriet efter lösenordens lössläppthet.

Jag såg på SVT:s och fyrans olika tevesoffor lite halvuppmärksamt under frukosten imorse, när Rapport berättade om den hära spännande nya undersökningen som visade att HÄLFTEN AV MAMMOR VILL VARA HEMMAFRU.

Ya’ll heard? HALF!!

Ja, wow alltså, det var ju förvånande. Så en reporter frågar loss lite bland mannen (läs: kvinnan) på gatan om det hela och får in lite svar i stil med Jomen många pratar ju så mycket karriär men man vill ju vara hemma med sina barn vettu. En stel reporter in i kamerna försöker bända sitt huvud runt mysteriet och höftar stelt om att det kanske har att göra med att en av fyra kvinnor känner sig diskriminerade på arbetsmarknaden. När jag hörde detta kunde jag i fjärran höra stönen och smällande facepalmar av tusen strömmingar på genusnytt – “ska de få även DETTA till diskriminering, feminazistmedia???”, ungefär. Och man kan ju undra.

Ankaret tillägger efter inslaget att det var väldigt få som svarat av det totala urvalet – mer om detta i morgonsoffan strax! Den feminazistiska agendan tvättas bort tämligen fort när man inser det verkliga problemet: Jävlarrr va glada de är i att presentera DEM NYA OTVETYDIGA RÖN OCH FAKTA i allt från public service till aftonblad. Så glada att den efteråt brasklappade upplysningen (i svt, ej ens nämnd i AB) – att bara omkring en sjundedel, 9.500 av 67.000, svarat på frågan – inte hindrar rubriken: HÄLFTEN VILL BLI. Så glada att det faktum att det är en undersökning bland användarna på den väldigt nischade sajten Familjeliv* inte hindrar rubriken HÄLFTEN AV MAMMOR VILL BLI. Så glada att frågan om de kan tänka sig att vara hemmafru** – inget ekonomiskt läge förklarat eller män beaktade – ger ett tvärsäkert uttalande: hälften av ALLA mammor VILL bli hemmafru.

Medan den nästan rimliga debatten pågår där i morgonsoffan rullar just denna glasklara rubrik i löptexten nederst. Vad kommer folket ihåg? Två meningar som manar till eftertanke, eller de STORA FETA BOKSTÄVERNA: HÄLFTEN AV SVERIGES MAMMOR AGREE.

TL;DR*: En handfull bönder i en by på vischan vill ha mer bidrag till lantbruket och löpet blir: HÄLFTEN AV MEDBORGARNA KRÄVER MER RESURSER TILL LANTBRUK.

– – –

Hittar tyvärr inte inslaget i klippform men borde gå att få fram hela programmet på ngt sätt. Jag var förresten inte ensam om att reagera på det hela, vsg f en en debattartikel. Hela rapporten finns på familjelivs förstasida, vsg f direktlänk här.

* “Enligt rapporten är det inte några speciella grupper som är överrespresenterade i svaren.” HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA, småbarnsföräldrarnas Flashback tror de är automatiskt representativa. Oj oj oj oj oj oj oj oj oj oj oj………

** Frågan var visst ännu dummare: “I vilken utsträckning skulle du vilja vara hemmafru?” (skitkonstigt uttryckt, verkligen) – och svarsalternativen som bjöds var bara “inte alls” eller “väldigt gärna”.

*** Betyder Too long, didn’t read, alltså.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Den hemmafruviljablivande

Comments are closed.