I det här landet tycker alla som jag, men ingen får säga det

Roland PM är lite av den konservativa antifeminismens främsta intellektuella, ihop med tex Johan Lundberg och dylika. Därför är det glädjande att han i dagens SvD-krönika framstår som allt annat än intellektuell. Snarare som en direkt strömmingskt kommentarsfältherre. Här uppvisas nämligen något av den rättshaveristiske nätlurkartypens främsta motsägelse.

Å ena sidan den typ av argument om att tidsandan kommit ikapp haveristens inställning – “Det är 2011, och vi kan med största sannolikhet sortera in feminismen med frenologin och freudianismen, i kapitlet över historiska trender vars lockelse efterhand blir allt svårare att begripa.” Å andra sidan att det är kontroversiella åsikter man framför, att man är en ensam riddare av Sånt Man Inte Får Säga I Det Här Landet. Alla är med oss, OCH alla är mot oss. Där finns också den främsta likheten med rasisthaveristerna som tror att alla egentligen tycker att grisgrillar är apartheid men att man ändå inte får säga så i det här landet.

Att RPM står för andra värderingar än jag är inte någon nyhet, men det är en annan sak att han förvillat sig så här långt i både argumentation och omvärldsbild. Så avslutas det hela med en kidnappning av #prataomdet, i linje med humorgenren på Flashback. Det enda förlåtande i Roland PM:s nya bottenskraparäventyr är att tröttheten för feminism åtminstone exemplifieras av en händelse med sexism riktad mot män. Nivån är fortfarande en bit över Strömmens paranoida föreställningar om samhällets hetsjakt på män.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to I det här landet tycker alla som jag, men ingen får säga det

 1. Talesy says:

  Jag blir ledsen, trött, tom när jag läser sådant där. Det är så medvetet förlöjligande och nedgörande.
  Och vad har jag egentligen gjort honom som gör att han tycker att jag inte har ska ha samma möjligheter som honom? Jag kan inte hjälpa att jag trots allt blir förvånad varje gång jag stöter på någon som han.

  Det kanske beror på att jag ser mer av folks idéer nuförtiden, men det känns som vi är på väg bakåt istället för framåt när det gäller jämställdhet.

  För övrigt så håller jag med om att argument som det i rubriken är korkade.

 2. Ticky says:

  Trött blir jag.
  Inse att det finns lika många sätt att vara feminist som det finns sätt att utöva tex kristendom. Olika människor tolkar och värderar olika. “Feminister” är INTE en homogen grupp med exakt samma mål och samma åsikter. Vänligen bunta inte ihop en så stort antal kritiskt tänkande individer till en massa med ngt slags konspiratoriskt motiv att förgöra män. Det är bara tröttsamt. “Men ni då…”-argument a la Per Ström undanbedes vänligt men bestämt! Kan inte ngn av de här (främst) herrarna komma med konstruktiva och positiva förslag istället!?

Comments are closed.