On the flip side

– Yo. Det är ju värsta houseelectrotechnofestivalen här i helgen.

– ??? whoa, var?

http://www.airfestival.se/page2/artister.htm, sitter och klipper inslag om det.

– Mitt på torget?? Sjukt.

Eftersom festivalen redan börjat när jag kom till Sundsvall, och kostade några hundra för en endagsbiljett avvaktade jag och Jonas ändå efter middagen med min familj. Vi tog en drink på en uteservering till att börja med, och på vägen såg festivalområdet på torget lite småtomt ut. Hade trevligt på uteserveringen men tänkte söka upp något billigare. Dalton’s, fanns det kvar eller? Jodå. Så vi småstadsturistade lite i vår egen hemstad och gick till enda billighaket i stan. De hade karaoke!

Många sånger senare och failen “köpte du också öl, jag köpte ju till oss båda precis?” klev vi ut från stället kring klockan två. Kolla in området eller? Jo för fan. Mitt på torget var technon igång och vi tog en runda kring hela stängslet. Fortfarande lite mycket pengar för nu bara ett par timmar. Men kunde man lyckas planka kanske? Vi testar här! Och ingen vakt i sikte, så jag hoppade över. Landade lite hårt men tänkte mer på det ytterligare stängslet jag såg innanför … Ingen idé, hoppa tillbaka, sa jag till Jonas som höll på att kravla sig över. Jag hoppade tillbaka.

På väg tillbaka till Jonas parkerade cykel började folk strömma ut. Resterande timmar skulle visst vara inne i stadshuset – trodde jag, egentligen slutade hela skiten – och området öppnades och tömdes. Stor idé att planka. Och vafan var det för värk i min handled? Jag insåg att jag måste tagit emot mig med handen när jag hoppat över stängslet men gjorde inte värre ont än att jag tog mig hem och sov.

På morgonen en förjävla värk och noja. Vad gjorde jag? Jag ska gifta mig om en vecka, har jag brutit nåt?  Det verkade inte så men att behöva ringa blivande bruden i Östersund och skämmas över en onödig olycka – ingen direkt favoritsyssla. Och även med stukning kunde jag först efter två-tre dagar av lindat och upphängt börja använda vänsterhanden till basala saker som att sätta på mig strumpor och hålla en gaffel. Bära bubbelvinlådor gick lyckligtvis bra framåt bröllopshelgen och allt gick bra osv osv men #vafan.

Försöker enhandsläsa tidning i tokblåst.
Försöker hålla uppe humöret och enhandsläsa tidning i tokblåst.

Att första gången i sitt liv som man fylleskadar sig välja helgen innan sitt bröllop: rekommenderas ej.

This entry was posted in vardag and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.