Hugåre mä håre?

Efter en dryg vecka av balsammetoden har jag börjat få till en hyfsad ny rutin i hårtvättandet och torkandet. Det var ganska knepigt att vänja sig vid tex att låta allt vara under torktiden (svinlång pga balsamfukt osv), och hur jag skulle få pli på allt efter att det torkat var inte heller lätt. Först ser det nämligen ut som någon form av övermoussad strandraggarfrilla:

Ovan alltså i måndags, då bara några dagar in i schampoofria livet. Efter att jag rufsat lite i det återgick det mest till mitt vanliga puff, om än lite mer sammansatt än random flygtestar över hela stället:

Sonja fotade också hur det såg ut igår när jag närvarade på Ballistix bröllop i Sthlm, dock uppsatt så man ser inte så stor skillnad mot min vanliga Heath Ledger-knut. Idag ser det ännu mer korkskruvat ut och jag tror att sekten har fått ett ganska rejält grepp om mig.

Hejdå med er / Mvh Pudelrockare -81.

This entry was posted in vardag and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hugåre mä håre?

  1. Ingrid says:

    Vad har du använt för produkter? Det där med att man inte ska torka håret så mycket, utan mest låta det självtorka, det verkar ju sjukt opraktiskt på morgonen innan man ska till jobbet alltså…. För övrigt är jag mycket nyfiken på att följa detta experiment! : )

  2. Jag har gjort det så enkelt för mig att jag dels använder samma balsam som tvätt- och vårdbalsam, Oliv som finns på tex Åhléns, och dels valde detta utan särskild omsorg och tog det första jag hittade som var godkänt för metoden. Sedan har jag också gelén Wella styling gel för att få det mer sammansatt, sånt vanligt i grön-ish tub som finns på mataffärer – valde av samma princip som balsamet. Det är också allt, men ibland skiter jag i att tvätta det varje dag eller fixar lite efter blåsväder genom att använda samma Oliv-märke som balsamspray som lämnas kvar i håret.

    När det gäller att torka så går det rätt fort att få till det halvtorkat på 40 min och då går jag t jobbet med looken på bilden ovan. Då har jag dock kramat ur vatten åtminstone + baddat bort det värsta m mindre handduk. Sen efter nån timme på jobbet drar jag bara igenom det bakåt med händerna ett par ggr och vips ser det ut som nedersta bilden.

Comments are closed.