Dude-looks, not like a lady

Som 17, 18, 19-årig pseudogoth kladdade jag smink i ansiktet. Kladdade för att jag kunde noll, inte för att jag tycker smink i allmänhet är kladd. Jag var för lat, helt enkelt, för att göra det ordentligt – men ibland blev det snyggt ändå. Detta n00biga förhållningssätt till “typ smink och utseende” må ha varit med målsättningen att FUCK YEAH KROSSA NORMERNA och dra på omanliga attribut osv osv – men ändå i praktiken utfört på ett traditionellt manligt sätt. Vet inget egentligen, men har någon diffus föreställning om vad som kunde vara snyggt på mig.

Jag ser många mäns aktiva engagemang för utseende börja i hang-ups. Från att smälla på sig en tribal till att samla sneakers. Från perfekt strump-mot-byx-ratio till det mest klassiska: DON’T MESS WITH MY HAIR! Håret är livsviktigt. Kan även överföras på huvudbonad, som då ska sitta lika perfekt som en lugg ska spreta eller ligga. Varför tror du egentligen att högstadiekillar sitter i klassrummet med kepsen på?

För varje ny front i engagemanget ser det ungefär likadant ut: Man ska visst vårda huden, jag går väl och köper nån produkt då – *tar första bästa*. Och så har det gått till, för mig. Lathet en del, noll koll en del, panisk rädsla för försäljartyper när jag inte kan nåt själv en del (samma gäller i tex musikaffärer), och förstås pankhet eller snålhet.

Nu har jag dock själv hittat en fåfängegrej som passar mig helt utmärkt, att applicera på min största hang-up som naturligtvis är håret. Gud vad jag hatat mitt hår. Varje komplimang för lockarna ba “tack men jag vill ha rakt…..” pga jag är dum i huvudet och har inte orkat lära mig hur man gör med hår. Dudes må bry sig, men koll är det ingen som har. (Obs! Ej alla kvinnor heller, så jag inte förolämpar nån nu.) Sekten jag nu ska viga mitt hår åt heter lockig.se och än så länge är jag bara inne på dag 2 sen sista shampoot, men principen är alltså att kasta shampoot och bara tvätta med (vissa godkända) balsam istället för att provocera fram flott och risighet med diverse kemikalier. Känner mig lite som en dietfrälst mupp men det är ganska roligt.

Att kolla innehållsförteckningar var ett helvete men det är mycket trevligt att se hur de billigaste asen till balsam ofta är de bästa tvättsorterna. För resten av vårdandet måste jag dock prova ut lite annan skit och gelér osv. Kanske till och med överkursen att ha i glidmedel i håret. Det känns alltså inte alls orimligt eftersom det liknar hårgelé ändå, men väldigt roligt att folk utöver det vanliga Klick:et faktiskt gått till kassan och uttryckligen frågat efter vidare överkursen glidslem, man undrar om de lagt till att “det är till håret alltså”, och om vad personalen säkert ändå trott.

Jag ska i alla fall jobba på denna metod, BM, balsammetoden, och återkomma med resultat och bilder osv osv, och även jobba på att hantera mina dude-looks mer som en lady.

This entry was posted in vardag and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Dude-looks, not like a lady

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Hugåre mä håre?

Comments are closed.