You can’t do the switch!

Wow! Har du tänkt på en grej? Att om man byter ut ordet “män” mot “muslimer” i en feministisk text så blir den rasistisk, och att F! egentligen bara är som SD fast mot män?

Grattis! Har du gjort det så är du en idiot.

En som har tänkt på detta är Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna. Skitsmart ny grej som han provat, ta ett flygblad från F! och byta kvinnor mot svenskar, män mot muslimer. Det blir tex såhär:

Ni kvinnor svenskar som är pensionärer har levt hela ert yrkesverksamma liv i ett djupt ojämställt samhälle. Ni har fått betala ett högt pris I form av lägre lön, deltidsanställningar och år utanför arbetsmarknaden. Vinnare har inte bara männen muslimer varit, utan även arbetsgivare, barn, gamla och sjuka. Era obetalda insatser med hem, barn, gamla och sjuka har varit en förutsättning för hela samhällets funktion. Det är inte mer än rätt att vi alla hjälps åt att betala tillbaka en liten del av samhällets skuld.

Självklart får han ett SD-flygblad av detta, eftersom det är ca vad de brännhjärnorna tror om muslimer som stjäl pengar från hårt arbetande svenskar. Men därtill har de inga bevis, medan att kvinnor har mer deltid, fler yrkesoverksamma år och mindre pengar i jämförelse med män är fakta – SÄRSKILT om vi pratar de som idag är pensionärer, vilket detta flygblad gör. “Konstruerad motsättning”, kallar Bali dessa fakta. Det är extremt till och med i feministhatande led att hävda hjärnspöke om forna ojämställda dagar, men Bali försöker sig likförbannat på att bjuda denna karga verklighet till dans. Han tappar förstås takten och trampar partnern på tårna direkt, om något visar Bali hur fantastiskt fånigt det är att komma dragandes med män/muslimer-bytet i tid och otid.

Man kan inte byta ord mellan faktablad och fördomsblad och tro att det blir samma sak.

– – –

Edit: Btw gör Martin Svensson detsamma i sin Newsmill-artikel, och hävdar på allvar att vilken text som helst av Schyman skulle bli SD om man gjorde the switch. Lol på det.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

12 Responses to You can’t do the switch!

  1. Pingback: Moderaterna eller Hitler? | Veronica Svärd – Intersektionen

Comments are closed.