You can’t do the switch!

Wow! Har du tänkt på en grej? Att om man byter ut ordet “män” mot “muslimer” i en feministisk text så blir den rasistisk, och att F! egentligen bara är som SD fast mot män?

Grattis! Har du gjort det så är du en idiot.

En som har tänkt på detta är Hanif Bali, riksdagsledamot för Moderaterna. Skitsmart ny grej som han provat, ta ett flygblad från F! och byta kvinnor mot svenskar, män mot muslimer. Det blir tex såhär:

Ni kvinnor svenskar som är pensionärer har levt hela ert yrkesverksamma liv i ett djupt ojämställt samhälle. Ni har fått betala ett högt pris I form av lägre lön, deltidsanställningar och år utanför arbetsmarknaden. Vinnare har inte bara männen muslimer varit, utan även arbetsgivare, barn, gamla och sjuka. Era obetalda insatser med hem, barn, gamla och sjuka har varit en förutsättning för hela samhällets funktion. Det är inte mer än rätt att vi alla hjälps åt att betala tillbaka en liten del av samhällets skuld.

Självklart får han ett SD-flygblad av detta, eftersom det är ca vad de brännhjärnorna tror om muslimer som stjäl pengar från hårt arbetande svenskar. Men därtill har de inga bevis, medan att kvinnor har mer deltid, fler yrkesoverksamma år och mindre pengar i jämförelse med män är fakta – SÄRSKILT om vi pratar de som idag är pensionärer, vilket detta flygblad gör. “Konstruerad motsättning”, kallar Bali dessa fakta. Det är extremt till och med i feministhatande led att hävda hjärnspöke om forna ojämställda dagar, men Bali försöker sig likförbannat på att bjuda denna karga verklighet till dans. Han tappar förstås takten och trampar partnern på tårna direkt, om något visar Bali hur fantastiskt fånigt det är att komma dragandes med män/muslimer-bytet i tid och otid.

Man kan inte byta ord mellan faktablad och fördomsblad och tro att det blir samma sak.

– – –

Edit: Btw gör Martin Svensson detsamma i sin Newsmill-artikel, och hävdar på allvar att vilken text som helst av Schyman skulle bli SD om man gjorde the switch. Lol på det.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

12 Responses to You can’t do the switch!

 1. Pingback: Moderaterna eller Hitler? | Veronica Svärd – Intersektionen

 2. Malinka says:

  Jag undrar var han har hittat det här flygbladet. Det är absolut något som vi kan ha skrivit och delat ut – vi har inte någon central koll på vad som skrivs – men det är inte så att vi står och delar foldrar så här 8 månader efter valet. (Vi kanske borde, men det är ju en resursfråga.) Hade den varit färsk torde den snarast ha handlat om antirasism, eftersom det är den fråga vi drivit mest i Stockholm sedan valet.

  Så har Hanif Bali haft ett stackars Fi-blad liggande i sin byrålåda ända sedan valet? Och varför plockar han i så fall fram det nu? Kan förstås inte ha något med Per Ström att göra.

 3. Hanif Bali says:

  Det finns något som heter internet, webbsidor och pdf. Kolla själv:

  http://www.feministisktinitiativ.se/kampanjmaterial.php

 4. Thomas says:

  Hanif, det är tur att vi vanliga dödliga får lära oss detta med internet, webbsidor, pdf och hyperlänkar. Tackar ödmjukast.
  Men faktum kvarstår; “Man kan inte byta ord mellan faktablad och fördomsblad och tro att det blir samma sak.”

 5. Lustigt att valet föll på denna text då, om det fanns så mycket annat att välja på. Man skulle ju annars trott att något om mäns våld mot kvinnor hade varit lämpligt för den riktigt hatiska SD-stämningen – om nu inte både fakta och framför allt förslag på lösning hade skiljt sig så mycket åt.

  Det är faktiskt det viktigaste i detta när jag tänker efter. SD vill utvisa sin problemgrupp, feminister vill … ja inte så mycket alls med gruppen män faktiskt. Nej, är det några som är lika SD är det antifeminister. De brukar dessutom vara ganska överens om “feminazismen”.

 6. Malinka says:

  Hanif, jag vet att vi har kampanjmaterial på vår hemsida. Jag kunde bara inte se det rimliga i att du varit inne där och aktivt letat upp något att sätta tänderna i på detta … kreativa sätt.

  Det hade känts lite mer rimligt (eller, ja) om du drabbats av inspiration efter att du fått ett flygblad i handen.

  Men tack för att du uppmärksammar vår politik på det här sättet!

 7. Jag tycker nog, 4 teh record, inte att det är så konstigt att uppsöka exempel. Det är som att jag kollar upp GenusNytt. Dock var ju exemplet inte mycket att ha och jag är istället mycket nöjd med att detta fjantiga talesätt om byta-män-mot-muslimer faktiskt utfördes så man fick se det idiotiska i det.

 8. Nisse says:

  Lol, ni är emot äkta jämställdhet va? Det märks när man börjar tjöta Goodwins lag och ad hominem angreppen börjar vilka som kommer att stå som förlorare i jämställdhetsdebatten. Ju mer vetenskapsbaserad man blir ju mer förlorar feminismen, det är en sanning som är svår att argumentera bort utan strukturtramssnacket.

  Hela feministrörelsen är ett stort lulz, härligt att sitta på läktaren och titta…keep on rocking in the free world!

  Och for the record, hänvisar man med allvar i tonen till något som Jennyw skriver blir det svårt att ta seriöst, hon är ju en megafon för de sårade utan sår, de som brutit benet men slipper kryckor. Den kören är lulzig grovis, du är också rätt lulzig..

 9. Begreppet ad hominem verkar spridas som en löpeld bland idioter. Gulligt det är när stora ord ska posera som tyngd åt skitsnack.

 10. Nisse says:

  Idioter, löpeld, strukturer, patriarkat. Alltid lika lulzigt att diskutera med relativister som äger problematiseringsförmånen. Så fort man svär i kyrkan så uppstår Goodwin och/eller ad hominem vilket ju Grovis vet är ett personangrepp. Snacka om att du faller på eget grepp mest hela tiden grovis. Lulz lulz keep up the good work baby!

 11. du menar att det fanns någon form av argument där som jag borde svarat på istället? nja.

 12. Nisse says:

  Problemet är inte argumenten grovis, problemen är hermeneutiken dvs tolkningen av faktan man har när man argumenterar. Det finns inte en endaste chans att få en feminist att ta till sig fakta, det är katekesen som gäller Grovis. Men när man insett detta så kan man luta sig tillbaks i fåtöljen och följa debatten från håll, det är underbart när man ser hur de tar rejäla tag i skyffeln varje gång dom blir tvungna att skita ut ett svar, det är strukturer, patriarkat bla bla bla mäns våld mot kvinnor etc mm mm. Ingen logik biterm, det är en ny sekulär frälsningsrörelse med dogmer och färdiga axiom. Som filosof blir jag aningen förbryllad över hur klent en del människor är utrustade, de flesta feminister anar jag skulle inte klara en dag på en öde ö.

Comments are closed.