Eurovisionären 3

Synnerligen skojigt att ca alla proffstippare hade vrålfel angående topplaceringarna i Eurovision. Ungern, Frankrike, Irland – nja? Skojigare än så var att Italien pep förbi Sverige i sista stund och, som Davor snabbt fotograferade, såg jag ut så här när detta skedde:

Skönt att Saade kom trea ändå pga nu kanske Björkens hets att broila fram något urvattnat åt hela Europa lägger sig lite och man kan börja tävla med lite chillad attityd. Jag hatar förvisso fortfarande låten men önskar Saade god karriär och det verkar lättare med en icke-vinnande låt.

Att Ungern placerade sig så dåligt är ändå den största överraskningen. Ju mer jag lyssnar på den låten desto mer uppskattar jag den. Det kan förstås ha med saken att göra att Kati Wolf verkligen inte kunde sjunga den ordentligt, om än bättre än hon gjorde i semifinalen då det lät riktigt illa på flera ställen. Att Jedward inte heller slog ordentligt var största besvikelsen, nu möjligen – ve och fasa – återvänder Irland till sin svintrista balladtradition istället.

I övrigt kan man konstatera stort WTF på att Grekland kom sjua, Stereo Mike till trots, som ju var mest malplacerade rapparen i tävlingen ever. Jag tror inte ens jag gillat det om han varit svinduktig på räps – dock möjligen om han varit det OCH istället kört på grekiska. Det blir liksom alltid lite mer pinsamt när man fattar texten också. Man kan också konstatera att förra årets vinnare Lena borde vunnit om rättvisa och riktiga låtar var föremål för tävlan – och att man vill ligga med henne pga sjukt sexig människa. Nu blir det sistnämnda förresten lite vitsigt med tanke på låtens titel Taken by a stranger men jag lovar alltså att inte bli stalker eller så, eftersom jag är vid mina sinnens fulla bruk + har moralisk kompass osv osv. Objektifiering tar jag mig dock rätten att pyssla med i sansade nivåer. Vill du göra detsamma är låten här:

Nu är det iofs MYCKET irriterande att ingen video finns från framträdandet, då denna video är liksom … asså, MTV/video-sexig på sin höjd och inte alls samma grej. Promo-spelningen med “the big 5” på nån slags båt är dock hyfsat rättvis men snålt filmad med massa close-up på fejjan:

– – –
Nej förresten, jag bara driver med dig. Bilden ovan är en rekonstruktion. Davor sa “Visa hur du ser ut när Italien går om sverige!” och så poserade jag glatt. Ändå äkta.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.