Eurovisionären 2

Vad jag gillar i semifinal två som sänds i kväll är:

Belgien. Chockad much? Detta är alltså en vokalgrupp som framför nån form av blandkalas med beatbox och doo-wop, som borde vara töntigt men man får a) släppa sina pretentioner lite och b) inse att eftersom ljudmixen i tisdags var HORRIBEL även med Eurovision-mått mätt (noll bas, noll musik, all volym på sången och man måste koppla in bättre ljud än TV-högtalare för att alls uppfatta något), så kommer denna grupps framförande med bara röster att bli det enda rimligt mixade bidraget. Ja, om de kan sina grejer live förstås men det tvivlar jag faktiskt inte på. Bonus för lysande ordvitsandet att göra en låt som heter With Love Baby när gruppen heter Witloof Bay.

Bulgarien. Vet inte varför faktiskt, mer än att sångerskan Poli Genova är gölli och låten är 90-talicious.

Irland. Dessa tvillingars sanslösa frisyrer kanske är i värsta laget, men det ska fan vara spektakulära kläder om man kör Lady Gaga-stilen. Eller det kanske mer är nya Britney. Riktigt bra dänga i alla fall och min andra favorit i år, ihop med Serbien. Viss risk för haveri live, som med Ungern i tisdags då favoriten föll falskt som en förvriden fura. Ändå är Lipstick lätt den låt jag kommer lyssna på mest efter att skiten är över. Funderar på att smyga in den på min bröllopsfestdanslista.

Slovakien är också rätt bra faktiskt, lustigt nog även de med tvillingar som sjunger. Men jag kan i det fallet inte låta bli att jämföra med betydligt bättre R&B-pop, jag ser ingen anledning att lyssna på låten utanför Eurovision och byter i så fall ut deras marschsköna beat mot Alicia Keyes No one istället.

Estlands bidrag Rockefeller Street är förresten årets Las Vegas. Varför sjunger man låtar om hur grymt det är i USA när man tävlar i Eurovision? Ingen vet.

– – –

Edit: Just det, glömde säga att jag förstås hoppas Eric Saade åker ut pga keff och pinsam låt. Första gången sedan nyss nämnda Las Vegas som jag inte ens börjat halvgilla svenska bidraget efter hård indoktrinering via radio under perioden mellan Mello och ESC.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

4 Responses to Eurovisionären 2

 1. Malin says:

  Witloof (eller witlof som vi stavar det här i Holland) är en mycket god grönsak, gärna ugnsbakad med mögelost.

  Dock råder det alltid stor förvirring så fort man inte använder holländska termer om vad som egentligen är witlof och vad som är den besläktade (men användningsmässigt helt annorlunda) bladsalladen andijvie, då witlof kallas endive på franska men andijvie kallas endive på engelska (och witlof heter chicory på engelska, medan andijvie på franska är chicorée endive – du hör ju själv, de var ju fulla när de kom på det här).

  På Wikipedia finns inget svenskt inlägg om witlof, utan man hamnar på cikoria, som är familjen (danskarna däremot kallar det julesalat). Endiv används om andijvie.

  Varför flamländarna valt att kalla sig Witloof Bay är, dock, en fråga som eventuellt förvirrar till och med mer än vad grönsaken själv gör.

 2. Malin says:

  Tar tillbaka det där om flamländare förresten, jag läser på Wiki att “The band members themselves also come from all parts of the Belgian kingdom: Wallonia, Flanders and Brussels, thus the group believes they truely represent Belgium as a whole.”

  Men witloof är alltså flamländska.

 3. Jag älskar dig för dessa kommentarer Malin.

Comments are closed.