#vafan

Vem är en bra förebild för tjejer? Välj mellan Britney, Trinity, Lilla My och nån fotbollstjej som jag inte har koll på pga är sportanalfabet. Alla är rätt och ger poäng utom Britney för det är förkastligt att se upp till henne.

Suck.

Jag skulle kunna invända med att Britney väl är en toppenförebild pga komplex person som tillåter sig få spel och inte nöjer sig med sin givna roll ens när den är framgångsrik. Jag skulle kunna invända med att det är oerhört patriarkalt tänkt att på enklaste manér dra fram de våldsamma, nej-sägande eller inom traditionellt manliga domäner framgångsrika Trinity, My och Marta. Men det är inte så jävla noga och förebildskonceptet som hang-up är alltid tröttsamt. Jag förstår ju hur ni tänkt men…

Det som är noga är att det är fucking människofientligt att peka ut den felaktiga vägen på det där sättet, särskilt representerad av en äkta levande person. Det är som att fota cameltoe och kalla henne hora som viker sig för patriarkatet med de där tighta byxorna. Gud vad jag hatar sånt.

Naturligtvis får man även poängavdrag om man tycker Arnold Schwarzenegger har snygga muskler. Men det är ju inte de enskilda egenskaperna som är problemet utan att de klassas som manligt och kvinnligt. #vafan, bara så. #vafan.

– – –

Edit: Detta hittade jag via Pelle Billing, eller av Sleepless tweet om det inlägget då. Att vi inte har samma syn på vad som haltar må vara hänt.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.