Nevermore

Igår insåg jag att jag flyttat ungefär var femte månad senaste två åren. Vicket jävulskap!

Jag hade tänkt skylla på bostadsbristen och osäkra andrahandskontrakt och så vidare, det är dock bara halvsant eftersom jag drog på mig två extra flyttar genom att dra från andrahands på Thorburnsgatan några månader i förtid, till Panams andrahandslägenhet på Blåvalsgatan som vi ändå skulle få lämna fem månader senare. Men efter detta var boven förstås att bli plötsligt utkastad pga återvändande andrahandsvärd. Så i helgen lämnade vi även Verkmästaregatan med tillhörande lånekatt efter exakt fem månader, igen.

Trots att David flyttar med oss in för att vi ska ha råd med den femsiffriga hyran har vi ändå ett förstahands på Högsbogatan nu. Den skenbara medelklassen som vi är via frilansande + biblioteksvikariat gav resultat och Wallenstam gav oss direkterbjudande. Det är en fantastisk lägenhet nästan värd sina feta pengar och teoretiskt sett kan vi nu slippa flytta 4 life.

Quoth the raven, nevermore.

This entry was posted in public announcement, vardag and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nevermore

  1. Pingback: Häntiveckan | Pillow Talk | Nyheter24

  2. Gustav says:

    Förstår jävulskapet. Det är surt att flytta runt, jag har gjort det lite mer sällan men ändå några ggr under senaste åren. Fick precis lämna en riktigt trevlig andrahandslägenhet i Gårda, men hade turen att hitta interimsbostad pga kompis som flyttat till annan ort. Jag tänker inte vara med om det här hoppandet mer och har skrivit på att bli ränteslav framöver genom bostadsrätt, så får flytta igen snart. Men insikten om ruttenheten hos hyresmarknaden av idag har jag kvar.

    Man får gratulera er!

Comments are closed.