Burning Affirmative Action Man

Är inte månadens halmgubbe det helt bisarra kvoteringsexemplet i Jessica Bagges Newsmill-artikel som önskar en liberalfeminist som Bang-redaktör? Det är nog det värsta fantasibygget jag sett på flera månader förresten, och då vet du ändå att jag aktivt söker upp sånt närmast tvångsmässigt.

Check it:

“Sara, 32, har varit föräldraledig i 2 år och kommer tillbaka till jobbet och tycker att hon är diskriminerad när det är jämnåriga Erik som blir erbjuden det där roliga projektledarjobbet som båda vill ha. Medan Sara var borta har Erik klivit fram och tagit mer ansvar och arbetat hårt för att visa att han är rätt person för jobbet.

Den vanliga reaktionen från tongivande feministiska debattörer är att understödja Sara i att hon blivit diskriminerad och att företaget agerat orättvist. Men stopp nu, är detta verkligen diskriminering? Är det verkligen orättvist att företaget valt att belöna Niklas som kämpat och visat framfötterna medan Sara missat 2 år av utveckling i jobbet?

Det vänsterfeministiska svaret på frågan stärker Sara i tron att hennes frånvaro inte ska betyda något och att företaget är boven. Istället för att ställa sig frågan varför Erik fick jobbet så leds hon in i en offerroll som inte leder framåt för hennes del. Detta svar gör henne en otjänst. I själva verket är det som har hänt en konsekvens av de val som Sara gjort.”

Seriöst, lollet!!!!!11 Att Jessica Bagge sedan gör helt relevanta poänger om både individuellt ansvar och nackdelar för mäns/karriäristens familjesituation försvinner liksom under det löjets skimmer inledningen framkallar. Det är till och med värre bland aktuella Newsmill-härj än Olle Anderssons kondominkompetens.

Var ska Bagge skaka fram en vänsterfeminist som tycker att såna uppenbart olika meriter inte har betydelse? Skaka fram en idiot som hatar sin chef pga uteblivet fetjobb kan man nog göra utan problem, men seriös politisk kamp för dessa? Hahahahaha. Såväl kvoter som positiv särbehandling har alltid varit under förutsättning av jämförbara meriter, även om det förstnämnda är uppenbart sämre på den punkten (och som bekant rätt allmänt wack i de flesta sammanhang, som jag ser det).

Har Jessica Bagge missat delad föräldraförsäkringsdebatten? Definitivt det mest framträdande i vänstersammanhang när det kommer till dessa frågor och det kan man tycka vad man vill om, men inte fan är det baserat på något annat än att utjämna meriter snarare än rekrytera bottenskrap.

– – –

Mer än lollet är det förstås beklämmande att dessa gubbar i halm fortsätter byggas av folk som väl ändå är smartare än så?

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Burning Affirmative Action Man

Comments are closed.