Mer katastrof än lulz

Jag ska definitivt inte gå så långt som att kalla tilltaget i biskop Brunnes predikan för Riksdagen för odemokratiskt, vilket förmodligen en del sverigedemokrater lär göra. Dock var det helgalet. Tor Billgren säger som vanligt det bäst: [S]å lätt det hade varit att angripa SD med mer subtila & adekvata medel. Var finns de raffinerade och skickliga retorikerna?

Istället för allmänt tal om lika värde, alltid gott att påminnas inte bara för förmodade rasister, var det nya riksdagspartiet i sig uppenbart smädat. Det hölls demonstrationer mot SD igår, där är det ok, men dessa hyllades explicit i Brunnes predikan. Inte minsta tvekan om vilka hon menade kan ha funnits. Självklart känner sig Jimmie Åkesson kränkt. Självklart kommer varenda sverigedemokrat känna likadant och tydligen kommer vi andra mest lolla åt att SD protesterar mot allas lika värde, som att det var händelsens kärna.

Jag förstår de som skrattar åt informationen som kommer genom hörsägen, men ni som läst predikan och fortfarande skrattar – ni borde veta bättre. Chansen att SD ökar nästa val blir alltjämt större. Kunde vi inte hållt oss till att håna folkdräkten? Och kan vi inte avskaffa den där gudstjänsten till nästa val?

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.