Snela invandrare

“Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad” sa Kingen. Ja, eller så är det de goda människornas okunskap och dumsnälla kampanjer utan verkan.

Jag kan liksom inte låta bli att påpeka vilken dum idé det är med “Inga Invandrare”-kampanjen att strejka en liten stund imorgon, för att visa hur mycket i landet som finns tack vare invandring. Det enda som är smart med det initiativet är det snajdigt provocerande namnet. Resten är dumt:

1. Invandrare ska fan inte behöva be om ursäkt för eller motivera sin närvaro. Att göra det är att spela på SD:s planhalva där det blir helt godtyckligt efter svenskt behov av underklass som gör skitjobb – alternativt svensk behov av bröd och skådespel och Timbuktu – vilka som får stanna eller inte. Då är invandringen på nåder.

2. Sverigedemokrater må vara inkonsekventa nog att ömsom mörka och ömsom låta som rasbiologer, men de flesta känner “några schyssta” som gärna får stanna kvar i landet. Det är därför punkt 1 spelar på SD:s planhalva.

3. Lycka till med att få annat än bråkmakarstämpel på de flesta deltagande. Åtminstone i svennerassens ögon. Inte en käft som inte redan är frälst kommer omvändas.

4. Lycka till med att få folk ombord nog för kampanjen att märkas.

Det är egentligen samma med alla såna här “åh kolla så duktiga sveriges invandrare är”-grejer. Men denna kampanj har faktiskt tagit nåt pris. Se Flashback för mottagandet av sånt här bland de man vill övertyga [verkade vara död länk, så jag bytte källa].

– – –

Update: Reinfeldt är inte heller så jävla bra på SD-motstånd längre. Vara tydligt avståndstagande = bra. Säga att de får räkna med våld = dåligt.

Update 2: Det är precis så dumt som den vansinniga KD-affischen nedan det blir. Den kampanjen tar förstås ovan nämnda pris när jag tänker efter.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Snela invandrare

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Snela invandrare [paparkaka.com] on Topsy.com

 2. Damon Rasti says:

  Hej! Det är jag som är bakom initiativet. Man kan sitta bakom en dator och gnälla som du, eller så kan man faktiskt försöka göra någonting. Jag märker att 99% av folk som är emot detta, är “etniska svenskar”, killar 18-40. Men fine, ska bemöta din kritik.

  1. Nej, i den bästa världar ska vi inte behöva be om ursäkt. Men i den här världen är SD på väg in i riksdagen. Upp till kamp!

  2. Det är just idiotin i “några schyssta” som vi vill förändra. De flesta är schyssta. Vakna.

  3. Jag har redan omvänt tre som tänkte rösta på SD bland mina FB-vänner (kollade på fanpagen “Sverigedemokraterna – ja tack”). Med argument. “Bråkarstämpel”? Där kommer fördomarna hos dig fram. Vi är vanliga medborgare som gör en åtgärd. alla som funderar på att rösta SD är inte idioter. Det går att nå fram.

  4. Jag har över 22.000 medlemmar i pagen på facebook. Över 60.000 bjudna på eventet. Återigen, bättre än att blogga om sexnyheter på Nyheter 24…

  Lycka till!

 3. Damon Rasti says:

  Ok, lite taskigt att slå ner på ditt jobb. Du är säkert jätteduktig på det. Men gör något själv istället för att gnälla. Det finns tillräckligt med gnällspikar i detta land. Kram.

 4. Kul att du bemöter mig som att jag är en flashbacktönt. “bakom min dator”. “fördomarna hos mig”, som att jag skulle vara hemlig rasist och strejkbrytare (men nej, jag tycker inte att det handlar om bråkmakeri 4 teh record). Lol.

  Mitt arbete är för övrigt inom social resursförvaltning, och inte att skriva om sex vilket jag bara gör av intresse. Ganska konkret och gnällfritt tycker jag.

 5. Damon Rasti says:

  Cool. Men du måste förstå att bland alla SD:are som är kritiska och andra snubbar som allmänt hatar på allt jag gör, blir det snart tröttsamt att bemöta kritiker, när de själva inte har bättre förslag. Ser på inläggen att du är bra på att såga andras idéer, använd hatet till att komma på vettiga egna förslag. Vi hörs!

 6. Nu förväxlar du sura svordomar med icke-konstruktiv kritik. Svadan ovan är i sig ett alternativ och inte bara en diss, mitt motförslag är att arbeta med etiska argument först. Bara för att jag inte sätter ihop kampanjer och stunts (obs! inget fel med det i sig) betyder det inte att jag bara gnäller.

  Jag hoppas i alla fall att det fungerar även om det är mot mina gissningar. Visst vill jag också bara utplåna SD:s framgång.

 7. Oh, btw, jag uppskattar däremot filmen på Erik Almqvist som lagts upp. det är god aktivism att enkelt visa deras simpelt oseriösa sidor.

 8. Jacob says:

  “Inga invandrare”-kampanjen påminner obehagligt mycket om sånt här:
  http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/09/september-15-2010-hur-fan-tanker-kd.html?ref=nf

 9. Jacob:

  Haha jag länkade just till den på facebook och i en update i detta inlägg. Det var min första tanke också.

 10. Pingback: ”Inga fler indier, tack! Men gärna en bunt vietnameser och kineser, ty jag tycker utbudet vettiga kinakrogar är lite skralt i den här stan för närvarande.” « Linna Johansson

Comments are closed.