S.O.L.I.D.A.R.I.T.E.T.

Detta har du säkert redan läst, men Klamydiabrevets inlägg om mamman som utförsäkrats å det grövsta är obligatorisk läsning såväl som obligatorisk länkning. Men håll nu hästarna! En röst på Alliansen är naturligtvis en röst på samma skadeskjutna sjukförsäkring, men det kan vara bra att komma ihåg att det till stor del ligger enskilda beslut bakom tragedin som inte direkt kan tillskrivas regeringen. Någon har undlåtit blodprov och någon har verkligen skitit i att läkarna ger definitiva sjukintyg.

Här är dock varför historien fortfarande är relevant för att rösta bort skiten:

Mycket kan jag förstå hur man kan relatera till i alliansparollerna. Självbestämmande this/that, det är en ideologisk skillnad jag inte kan avstyra helt via fakta, lika lite som den kan bevisas så. Här är en sak av samma ideologiska art jag inte kan förlika mig med alls: Det är fortfarande det kargaste faktum att alliansblocket jobbar med grundsynen att en jävla massa folk fuskar eller behöver en piska. I skolan, i arbetslivet, i sjukdom. Och jag jobbar inte så. Jag betalar glatt lite slöseripengar för att samtidigt täppa till hålen.

Du förstår, jag tar hellre hundra simulanters nota via skattesedelen än låter en sjuk människa förnedras. Det stavas s-o-l-i-d-a-r-i-t-e-t. Vi har faktiskt råd med den.

– – –

Update: Oh, och läs gärna artikeln i senaste Arena om förra regeringens inte heller så trevliga politik på området. Byta regering är viktigt och bra, men glöm inte att fortsätta kräva!

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.