Kötta klimatet

Jag är inte direkt den som konsekvent kan döma ut köttätande nåt vidare. Hemmavegetarian och festköttätare, gelatingodiskramare och frossare av smältost de löpe. Såna grejer. Men tack och lov har jag vuxit ifrån den helt ofattbara inställningen att det inte är riktig mat om kött saknas. Detsamma kan inte sägas om Claes Arvidsson i SvD.

En vegetarisk dag i veckan. En dag. Det är verkligen en minimal insats och ändå skrattar Arvidsson både de rödgröna och miljön rätt i ansiktet. Jag skulle nöja mig med att bara tycka det var omogna tönterier om det inte var så jävla provocerande att människor på allvar kan tycka det är så värt att kötta klimatet fullständigt.

Men även om man då fullständigt skiter i både djurrätt och klimat: att “tvinga barn”? Gimme a fucking break. Barn tvingas alltid att äta saker, kött eller inte. Barn är the original crying while eating! Skolmaten har verkligen inte varit ett undantag där. Jag lovar att ungarna tar en god vegetarisk mat anyday framför lapskojs.

– – –

Update: Kul att Arvidsson följer upp med att i punkt 6 håna nästa djurrättsförslag av S. Typ Haha hoho, älska skratta, glada grisar det var det töntigaste jag hört. Så oerhört osympatiskt.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Kötta klimatet

 1. Pingback: Twitter Trackbacks for Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Kötta klimatet [paparkaka.com] on Topsy.com

 2. Eric Rosén says:

  Alltså, jag äter ju kött som om det vore en sport, men tycker NATURLIGTVIS att det vore vettigt, nyttigt och “klimatsmart” (hatar ordet dock) att minska konsumtionen av kött. En dag i veckan är ju ingen större uppoffring direkt. Väntar mig att han rasar mot att det serveras nyttigare mat också. “Blir till att skicka med extra transfetter i matpakke nu rå!”

 3. Eric jag älskar att du börjat kommentera. Extra transfetter = LOLfest!

 4. Daniel says:

  Hela den där serien av rödgröna kalkoner som Arvidsson serverar är bajsnödigt gubbhöger att man inte tror det är sant.

  S-motion om vattenkranar vid ställen där staden redan har offentliga cykelpumpar: VRÅLSKRATT.

  S-motion om kulturhistorisk insats för att sätta upp minnesskyltar över försvunna, men på sin tid viktiga, gator: VRÅLSKRATT.

 5. Johanna says:

  Jag tycker att linjen om att alla skolor alltid ska servera ett vegetariskt alternativ som alla får äta av är bättre än en särskild dag i veckan (när jag gick i skolan var man tvungen att anmäla att man var vegetarian för att få tillgång till den vegetariska maten, vilket jag gjorde på gymnasiet, då den vegetariska maten var betydligt godare än köttvarianten). Fast, liksom, det där borde ju skolorna få bestämma själva.

  Och man kan ju fråga sig om Claes Arvidsson gick på en skola helt utan både raggmunkar, potatisbullar eller risgrynsgröt…

 6. Johanna: Ja, en vegrätt som tillgängligt alternativ för alla är helt klart en ok kompromiss om det måste bråkas om (på min skola behövde man också intyg, det är sjukt wack). Men jag har ändå så svårt att se hur man inte kan göra den lilla insatsen med en köttfri dag i veckan när vi faktiskt har klimatkris.

 7. Vill i sammanhanget tipsa om Anna Lögdbergs text i tidningen Natur om bl a restaurangen Svarta Lådan som serverar smarrigt veg för att fler ska vilja käka (men kött också). Och på alla skolor jag jobbat på de senaste 7 åren har ett vegetariskt alternativ serverats varje dag , framförallt i förorten där många elever väljer bort kött som inte är halal. Således: vegmaten är varken sämre eller bättre än köttmaten, men den finns på många ställen och det borde inte vara ett problem att skippa
  köttet en dag. Kött står för nära tjugo procent av växthusgaserna och i de mängder vi (obs! Ni) äter det idag (85 kilo per år) ökar det risken för cancer (men det gör ju å andra sidan allt).

 8. Tanja says:

  Det bästa är ju att idiotpuckot kallar förslaget för kalkon.

 9. Tanja says:

  Tror du att bloggen är kapad? Ju mer jag tänker på det desto mer är det det enda rimliga.

 10. Hahahaha jag hoppas inte det för det är roligare när idioterna är riktiga idioter. Å andra sidan skulle en kapning bjuda på ännu värre lulz framöver.

 11. Lisa N says:

  Helt bisarr reaktion, verkligen. Det är ju dessutom inte ens “en enda dag” det handlar om, utan en enda futtig måltid – troligtvis inte dagens enda. Frågan här är alltså inte om barnen måste ha kött varje dag, utan om de behöver kött två-tre gånger per dag. Den där stackars extra matpakken kan de väl spara tills ungen kommer hem från skolan om det nu är så viktigt med kött så fort det ska ätas. Eller ta skinka på frukostmackan. Sen håller jag med om att det borde vara upp till skolorna att välja, och det serveras som sagt säkert mycket vegetariskt redan, men själva idén är ju helbra.

Comments are closed.