Vågmästarmyten

I SvD Brännpunkt huserar idag debattörer som menar:

“Att Sverigedemokraterna blir vågmästare är en valutgång som ingen önskar, vare sig höger- eller vänsterblocket. Men det är inte så enkelt som att det största blocket automatiskt kan bilda regering om detta händer. En fullt möjlig utgång är att det rödgröna blocket blir störst, men att alliansen ändå sitter kvar vid makten på grund av stöd från SD.”

Anna-Lena Lodenius och Mats Wingborg vill ha raka svar från Reinfeldt: om de rödgröna blir störst men SD:s stöd kan ge fortsatt Alliansstyre – kommer han säga nej?

Det är som landet ligger just nu en fullkomligt idiotisk fråga, och jag är verkligen dödstrött på detta trams. För det första var Fredrik Reinfeldt verkligen inte nådig i SVT:s utfrågning häromdagen, med en riktigt fräck egna medicin-vinkel om att ingen som älskar Sverige kan rösta på SD. Det är tydligt att han markerar ett avstånd mellan SD och riktiga partier som inte är antiintellektuella populister. För det andra är det en bluff att vågmästarrollen automatiskt uppstår bara för att ingen har egen majoritet. Minoritetsregering har skett förr, och om inte det blir så finns alltid andra partier att samarbeta med.

Men viktigast: det är direkt löjligt att skrämmas av hur SD “alltid stött de borgerliga partierna i avgörande blockskiljande omröstningar” där de har kommunmandat, och än mer löjligt att göra det till Alliansens problem. Alliansen ska man ge fan att rösta på för en bunt andra skäl, men att några idioter tycker och röstar som dem i olika frågor är en annan femma. Vet du hur många idioter det finns som gillar samma saker som du?

Om Alliansen fortsätter regera trots att de rödgröna är fler så kommer detta bli genom minoritetsregering, och detta först efter ett jävla jidder och omröstande. För några statsråd kan SD glömma att få.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Vågmästarmyten

 1. “För några statsråd kan SD glömma att få.”

  Den här gången.

 2. Pingback: Twitter Trackbacks for Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Vågmästarmyten [paparkaka.com] on Topsy.com

 3. Joakim:

  ja kanske (nej det tror jag verkligen inte), men det är inte alliansens förtjänst om de växer sig stora nog för det. det kommer krävas minst 15% jag lovar.

 4. Eric Rosén says:

  Håller helt med. Förut, när Reinfeldt duckade frågan och vände bort blicken, var det rimligt att kräva svar. Nu har alla partier ganska tydligt klargjort att ingen vill leka med sd typ oavsett vad som händer och då känns det tramsigt att fortsätta gå på. Det ger bara sd mer onödig plats.

 5. Olle says:

  Redan inför valet 2002 gick moderaterna ut med att de ville ta emot 2 miljoner invandrare till därför att det föds för få barn.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/moderaterna-vill-ha-tva-miljoner-invandrare-pa-15-ar_60511.svd

  Hela resonemanget faller på att invandrarna också åldras vilket ger ett eckorrhjul av folkvandring hit.

 6. Olle:

  LOLWUT?

  Ok, om man inte går med på att det behövs återväxt i befolkningen så är det rimligt. Men du vet att svenskar inte är Master Race nog att ha barn som inte också åldras va?

  guuuud så puckade ni är.

 7. Anders says:

  Fan, jag gillar hur du skriver! Att jag inte upptäckt det här innan. Jag instämmer till fullo med vad du säger på riksplanet och blir det det minsta likt förra valet har de inte ens folk att besätta de eventuella kommunplatser de får på olika platser…Det är skönt att leva i ett land där vilka idioter som helst kan starta ett politiskt parti, få partistöd och ställa upp i riksdagsval :D

 8. Idioter! Självklart regeringen att samarbeta med SD oavsett vem som sitter där! Tänk efter!

  Oppositionen kan tillsammans med SD annars fälla regeringen precis när de vill! Kanske inte så lockande för dom som vann valet, men väldigt lockande för oppositionen! Och SD har visat att dom kan sätta hårt mot hårt!

  Och efter nyval vet nästa regering att antingen samarbete med SD eller nyval!

 9. Klartextenten:

  Ursäkta, din kommentar hamnade i spam-filtret. Men det är väl kanske inte så underligt eftersom du är en idiot.

  Jag lovar dig att de flesta partierna i nuvarande blocken hellre går ihop i en regering över blockgränserna än ger SD några ministerposter. Eftersom SD är idioter och knappt ett riktigt parti.

Comments are closed.