Helgens pinsamheter i DN

Svante Nycander, vad i helvete?

“Antiliberalism är ett utbrett fenomen, inte bara inom marxistisk och socialdemokratisk vänster” skriver han, och menar att kulturredaktioner och universitet kontrolleras med järnhand av vänsterpöbel som hatar liberaler. Till varje pris skall en marxist va chef för till och med DN Kultur! Tjenare. Det är så jävla dumt. Det enda som är dummare är att han inte bara skriver om det i dagens DN Debatt, utan att han fått EN TILL JÄVLA ARTIKEL OM SAMMA SAK imorgon. Som att inte ett svammel var nog.

Ynglingar med fanor i olika demonstrationståg, visst, de använder nog liberal som ett negativt ord. Och ja, förmodligen till stor del för att det är nyliberalism man föreställer sig. Oj vad vi hatade Timbrohögern i mitt gamla gymnasiecrew. Men vi växte upp, och folk som på allvar är inne i kulturdebatt, skulle de helt utan ett alternativ bekämpa liberaler bara för att? Ge mig en jävla paus, Nycander. Men visst, att basha kulturens vänsterdominans är väl liberalers nationalsport lika väl som det är socialisters att basha medieägandets högerdominans.

Snarast är väl problemet att DN Kultur publicerar pinsamheter som gårdagens slappa “intervju” med Eric Berglund från CEO/TTA (hittar inte på nätet (tack och lov?)). Mailsvar på några lama frågor och resten Wikipedia-citat, helt ogenerat. Mindre spännande än en TT-artikel i tre tidningar samtidigt och ändå skröt de om att vara enda tidning som fick intervju. Georg Cederskog kan verkligen bättre än så. Fan jag läser hellre militanta antiliberaler, det vore åtminstone underhållande.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.