Helgens pinsamheter i DN

Svante Nycander, vad i helvete?

“Antiliberalism är ett utbrett fenomen, inte bara inom marxistisk och socialdemokratisk vänster” skriver han, och menar att kulturredaktioner och universitet kontrolleras med järnhand av vänsterpöbel som hatar liberaler. Till varje pris skall en marxist va chef för till och med DN Kultur! Tjenare. Det är så jävla dumt. Det enda som är dummare är att han inte bara skriver om det i dagens DN Debatt, utan att han fått EN TILL JÄVLA ARTIKEL OM SAMMA SAK imorgon. Som att inte ett svammel var nog.

Ynglingar med fanor i olika demonstrationståg, visst, de använder nog liberal som ett negativt ord. Och ja, förmodligen till stor del för att det är nyliberalism man föreställer sig. Oj vad vi hatade Timbrohögern i mitt gamla gymnasiecrew. Men vi växte upp, och folk som på allvar är inne i kulturdebatt, skulle de helt utan ett alternativ bekämpa liberaler bara för att? Ge mig en jävla paus, Nycander. Men visst, att basha kulturens vänsterdominans är väl liberalers nationalsport lika väl som det är socialisters att basha medieägandets högerdominans.

Snarast är väl problemet att DN Kultur publicerar pinsamheter som gårdagens slappa “intervju” med Eric Berglund från CEO/TTA (hittar inte på nätet (tack och lov?)). Mailsvar på några lama frågor och resten Wikipedia-citat, helt ogenerat. Mindre spännande än en TT-artikel i tre tidningar samtidigt och ändå skröt de om att vara enda tidning som fick intervju. Georg Cederskog kan verkligen bättre än så. Fan jag läser hellre militanta antiliberaler, det vore åtminstone underhållande.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Helgens pinsamheter i DN

 1. AndersH says:

  Jo, men visst är det en återkommande grej att DN Kultur dissar liberaler? I diverse olika former, och oftast på ett ganska korkat och antiintellektuellt sätt. Man missförstår ständigt vad både ny- och gammelliberalism egentligen är och står för, bland annat kallar man diverse statliga ingripanden för “nyliberalism” Se bara på hur Johan Norberg brukar (icke-)bemötas.

  Sen att det är lite märkligt att låta just Nycander av alla människor påpeka detta två (!) gånger från en annan plats i tidningen, det är en annan sak.

 2. Pingback: Nycander och illusionen om sanning av Elin Grelsson

 3. Pingback: Pravda igen … | Sagor från livbåten

 4. AndersH: Liberaler dissas absolut av vänster, men en utbredd antiliberalism som svingar brett och kompromisslöst på det sättet han beskriver och dessutom “utan alternativ”? Nä, jag köper inte det.

  Särskilt inte när han dessutom menar den liberalism som inte är nyliberalismen som ju faktiskt Johan Norberg måste sägas ha stått för till stor del. (Och väl måste sägas just nu att jag i vilket fall har respekt för honom både som debattör och person).

 5. AndersH says:

  Dissa en motstående ideologi kan man såklart göra, men min spaning är att DN Kultur inte så mycket argumenterar emot liberalismen och vad liberaler faktiskt står för, utan mest använder liberalism som ett allmänt skällsord som kan kletas på vad som helst man inte gillar. Svingar brett, alltså.

  Jag har i vart fall reagerat flera gånger på vilken märklig bild av liberalism som DN Kultur verkar ha. Diverse olika händelser, tex de senaste finanskriserna, skylls på “nyliberalerna” trots att finansmarknaderna är genomreglerade och inte alls drivs efter nyliberala principer. Såvitt jag vet har inte nyliberaler den politiska makten någonstans i världen, men ändå använder DN Kultur dem som en bekväm syndabock.

 6. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » Such a waste

Comments are closed.