Die hippie, die

“Little Grandmother har med sig en festivalbesökare med downs syndrom på scenen. Hon säger att han är en ”vacker varelse” som ger henne energi, och ber publiken skicka energi till honom. Det sker genom att deltagarna viftar på sina händer och samtidigt gör ett ”scchhhh”-läte.”

SÅ JÄVLA VIDRIGT.

En artikel om festivalen No Mind i DN Söndag är först bara mängder av lulz. Men när jag kommer till delen då nåt jävla shamanband ska hela en downgrabb på frikyrkomanér vill jag bara kräkas. Sekterismen blir för påtaglig. Varför kan ni inte bara kramas och meditera utan att köpa hela skabbiga paketet?

Ni gör mig till Cartman.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Die hippie, die

 1. Unni Drougge says:

  Ha ha ha! Instämmer totalt!

 2. Raoul PETE Joacim Parfalk says:

  LITE synd att DU MiSS G carl Gustav ligans slav Aborrar gillar berikas av samma som berikar STASI Schulmans för hans hathetsande o alla Liknande dvs “hata allt o alla” FÖR att BERIKAS medan själva GÖMMER ER som “Fina” o Lämnar det HAT NI FÖDER i alla Ni syndabockar BORDE FÅ tom ER att Fundera men så Klart …NI VET vad ni gör som LIBERTINSKA Pervon

 3. Hari says:

  Tragiskt med alla som tror på tidningsartiklar
  och okritiskt sväljer och bildar en uppfattning som man sen sprider urrrkhh!

 4. Hari says:

  Det fanns en mongolgrabb där ja! Han har i åratal bott på Ängsbacka, att han skulle helas var författarens egen fantasi i hans jakt på att hitta allt som stack ut på festivalen, som kunde få läsare möjlighet att befästa alla fördomar vi har om folk som har genuint roligt utan droger och alkohol! Ett reportage där en lek med med ord som hippie flummighet etc får hans arbetsgivare att tacka för ett välgjort snaskigt reportage!
  Det tragiska är att du sväljer det här med håll och hår och vill kräkas! Det är inte sanningen som får dig att kräkas! Om du ändå ska kräkas, Kräks då på cyniska reportrar och redaktörer!
  Kräks på medelmåttigheten, fegheten, kräks på tyckarna, kräks på våld, fyllor och spyor, kräks på robotliv, instängdhet och förstelning!
  När du är klar njut av livet och varför inte komma till Ängsbacka själv nästa år för att få ett alldeles eget perspektiv:-)

 5. Hari: Artikelförfattaren var helt klart onödigt raljant och ärligt talat ganska provocerande med sina höhö:anden om tantrasex. Generellt skulle jag aldrig drömma om att uppröras över att vissa vill vara whatever man ska kalla det jag säger hippies åt här – jag har gott om släkt och vänner som kunnat vara där själva. Driva med det tar jag mig dock friheten att göra.

  I beskrivningen ovan fanns dock inget sådant hånfullt och “helandet” är förstås min egen överdrift och inget jag sväljer med hull och hår. Jag är inte dum i huvudet. Fortfarande tycker jag det är förkastligt att så tydligt göra en grej av att nån har downs. Skicka energin till nån vanlig jävel nästa gång.

 6. Sara says:

  Jag ser verkligen inte vad det är som är så upprörande? De tog upp en unge på scen och gjorde lite hippiegrejer, big deal…

 7. John says:

  De som var där förstår att syftet var att visa att alla är välkomna och speciella precis som de är! Många svenskar har fördomar mot människor med funktionshinder av olika slag och därför är det viktigt att inkludera dem istället för att låtsas som att de inte finns. Många religiösa, exempelvis inom kristendomen, ser ju dessutom funktionshinder som dåliga människor besatta av djävulen, därför är det bra att visa upp en annan bild. Och detta med “ge energi”; det gör man hela tiden på Ängsbacka till alla och på liknande sätt som gavs den här personen, så alla inkluderas och ingen utesluts. “Jävla shamanband”? Little Grandmother? En kvinna från USA… jösses… har du ens träffat henne eftersom du kan kalla henne för “Jävla shamanband”?

 8. shamanband får väl stå för artikelförfattaren, eftersom jag inte brytt mig om musiken. det är också ganska irrelevant.

  oavsett skäl tycker jag att det är problematiskt att så tydligt hålla fram någon med downs på det sättet eftersom det i sig gör att man pekar ut särarten och inte alls att han är som alla andra i sammanhanget.

Comments are closed.