ESCBON: Meta Bonanza

Det är inte så konstigt att jag ständigt återkommer till 2006. Det Eurovision-året var verkligen helt jävla bananer. Bevis A är förstås att Lordi vann. Men utöver detta, och fler kalkoner som inte kom nånvart, deltog två bidrag som metasjöng om hur de skulle vinna hela skiten.

Först förstås den vansinniga We Are The Winners med LT United som tävlade för Litauen:

Den galna dansaren, Det obefintliga textinnehållet, och det faktum att de som enda bidrag valt att inte pressa treminutersgränsen för låtlängd utan avslutar en halv minut före alla andra eftersom de fattar att det inte håller mer än så. Allt är kalkon att älska.

Spridda burop hälsade deras högmod, men inte så många att de inte kommit till final likförbannat (HELT SJUKT!), och absolut inte så många som provokatören Silvia Night från Island drog på sig innan hon kom upp och framförde sin låt Congratulations, som INTE gick till final (ÄNNU SJUKARE! för den var asbra).

Låten i sig är alltså en svängig Max Martin-liknande dänga, vissa var dock dumma i huvudet nog att istället jämföra henne med Björk bara för ung tjej från Island-grejen. Texten var i sig inte mer provocerande än att hon kallar sig världens räddare och favoritperson inför Gud. Däremot spreds rykten om henne och hon fällde flera uttalanden som provocerade. Faktum är att det finns drösvis av klipp om hennes framfart:

Haha! “Det ska inte vara så mycket 90-tal utan mer coolt 80-tal” …sa Lill-Britney.

Kolla enkelt in fler skandalklipp genom att klicka på watch on youtube.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

7 Responses to ESCBON: Meta Bonanza

Comments are closed.