Ansvarsremix

Hanna Fridén har gjort en hushållsenkät. Imma remix Panams svar istället för att göra den från grunden:

Namn: Elin Grelsson Gustav Almestad

Kön: Haha

Ålder: 26 29

Bor: Göteborg

Bor ihop med partner: Ja

Vem är bäst på tekniska saker i ditt förhållande? [Han, i synnerhet datorer.] Jag.

Vem är bäst på matlagning? [Han gör oftare vardagsmat som blir bra och god, jag kan anstränga mig ibland men han håller högre lägstanivå än vad jag gör.] Jag uppfattar det som att hon höftar bättre.

Vem lagar vardagsmaten? [Han. Men det beror på vad man räknar som vardagsmat. Jag är bra på att ställa fram bröd och säga ”varma mackor till middag eller?”] And varma mackor is vardagsmaten. Riktig mat, ja det äter vi kanske 3 dagar i veckan.

Vem lagar lyxmaten? [Båda. Som sagt, när jag anstränger mig blir det bra men det är sällan. Och vi lagar i stort sett aldrig lyxmat om det bara är vi två.] Heder till Hanna för denna uppdelning, den fångar nog upp mästerkockar som inbillar sig att de tar ansvar genom en bjudning i kvartalet men aldrig gör nåt annat. Lyxmat är för övrigt en varje kvartal typ av sak här. Vi mäter equal strength tror jag.

Vem städar? [Båda. Varsin städvecka. Jag tycker mer om att städa än vad han  gör och torkar golv och dammtorkar också. Jag hatar att tvätta, så han sköter tvätt. Han diskar mer och oftare än vad jag gör.] Utan detta system hade vi hamnat i olika toleransnivå-fällan eftersom jag samlar dammråttor och prylhögar som hobby.

Vem sköter avloppet? [Ingen situation har uppkommit, mer än stoppen i handfatet som han fixade.] Ett trick mot gammkassa avlopp som jag lärde mig av en fastighetsskötare som jag ringt på i onödan när problem uppstod i min första Göteborgslägenhet (pinsamt att det var så lätt). Trögrunnet i handfatet? Skruva av duschmunstycke, sätt slangen direkt mot handfatets utlopp och blasta varmvatten.

Vem är bäst med bygg? [Dude, jag kan inte ens sätta ihop den enklaste IKEA-möbel. Det är inte svårt att knäcka mig i hantverkarskills.] Stringhyllan i sovrummet som jag borrat upp, släppte inte en skruvplugg där häromdagen? Jo. Och ja, hur gick det när jag skulle sätta ihop min första lite mer avancerade Ikea-möbel? Jag satte väggarna upp och ned på byrån så lådorna blev felvända. Fick skruva och banka som ett helvete när jag åtgärdade det. Men visst blev det gjort och visst var det jag som gjorde det.

Vem är mest mån om att inreda? [Jag. Men jag är mer mån om att ha det ordnat omkring mig och inte saker liggande huller om buller och att allt ska ligga på rätt ställa och så vidare. Mer än något genuint inredningsintresse dvs.] Jag säger att vi båda är för snåla för riktigt fina grejer hemma. Samma tolerans för lite halvdant i väntan på bättre tider.

Vem har mest kläder? [Jag har mest kläder, han mest skor.] Hon mest kläder, jag flest skor.

Vem tjänar mest? [Jag, fast under sommaren kommer det nog att vara han.] Hon, och under sommaren förutom kanske en månad förmodligen också hon. Men i ärlighetens namn berättar vi knappt vad vi tjänar för varandra.

Vem tar oftast initiativ till sex? [Jag. Ibland sexinitiativ, ibland bara Farbror Överkokt Blomkålsbeteende. Jag är överlag mer på i vilket fall.] Jag släpper till.

Vem vill oftast mysa? [Mysa är ett vidrigt ord. Jag skulle aldrig ha en relation någon som gillade att ”mysa”.] Jag gillar att mysa (I like olives!), men undviker att kalla det så.

Vem ringer mest? [Vi ringer i princip aldrig. I så fall ”öh var är du, jag är här nu”-samtal. Eftersom det är jag som alltid är sen blir det han. Fast jag ringer mer när jag är bortrest, vilket jag är i större utsträckning än vad han är.] Vem fan ringer när man har Twitter.

Vem SMS:ar mest? [Han.] Jag, men hon skickar 8 på raken från utekvällar medan jag sover och ska upp halv sex, så kan jag läsa dem på morgonen. Det är gulligt.

Vem festar mest? [Han har definitivt varit den som festar mest av oss fram till senaste månaden, just nu är det ganska jämnt mellan oss.] Haha “jämt”. Jag är ute oftare och mindre intensivt varje gång. Däremot har jag mer festpepp oftare och hon bara råkar vara ute till 3.

Parmiddagar? [Nej, helst inte. Känns inte riktigt som att vi är parmiddagsmaterialet direkt. På vår hittills enda middagsbjudningen konstaterades det att jag hånglat med nästan alla i sällskapet och sedan blev det mest fylleslag och utgång av det hela.] Parmiddagar är inte samma sak när man känner båda lika väl och inte måste delas upp i könsfraktioner. Alltså har vi inte parmiddagar.

Vem har svårast för att möta den andras vänner? [Jag, beroende på vilka vänner det är. Några hade jag till exempel jättelätt att träffa och gillade på en gång, men vi hade mycket gemensamt och det kändes som om vi hade kunnat bli vänner oavsett faktorn att vi känner varandra genom honom. I andra sammanhang där hans vänner är med och jag inser att det är människor som jag är ointresserad av och aldrig skulle umgås med om det inte vore för honom blir jag sur och tyst flickvän och vill inte hänga. Han är mest killen hela dagen och blir kompis med alla.] Jag är killen hela dan.

Föräldrar? [Samma här. Gustav glider in och är killen hela dan, mamma kallar honom svärmorsdröm och de bondar på Facebook. Jag är mer stel, avvaktande och rädd att inte vara bra nog.] Jag tror mina föräldrar är rädda att inte vara bra nog.

Vem tycker bäst om barn? [Jag tittar mer på barn, men han är mer obekymrat barnplanerande och förmodligen den som är bäst med barn också.] Alla gillar väl barn? Jobbiga andras barn på offentliga platser räknas inte. Men vem som skulle ta mest ansvar vågar jag inte spekulera i.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Ansvarsremix

  1. Grymt avloppstips! Mitt handfat är helt åt skogen vad gäller avrinningen. Jag har skruvat upp packningen och tömt skiten hundra gånger nu men inte fan hjälper det! Blasta med varmvatten alltså. Bättre att testa det innan jag tar till Kaustiksodan förmodligen (som jag förvisso älskar att använda för att man känner sig så syndigt ondskefull mot allt levande på jorden!)

  2. Well, sitter det för djupt kanske det krävs såna miljöbovar ändå, men alltid värt ett test.

  3. Gustav says:

    Avloppstips: Ett mer okonventionellt sätt är att fylla någon med vitt vin på tom mage och leda dem till handfatet. Funkade utmärkt på förrförra hemmafesten – ekologiskt och i bästa fall riktigt kul. Brasklapp för att ett misslyckande kan fylla handfatet.

  4. Pingback: Hannas hushållsenkät « Jag i Underlandet

  5. Elin I. says:

    En STOR gryta kokande vatten direkt från spisen funkar också vid dålig avrinning (däremot inte från vattenkokare, för liten mängd och hinner svalna för mycket).

Comments are closed.