Semi 1 – ESCape from crappytraz (Lettland lett me down)

Eurovision fail. Gud vad kasst det är i år. Jag kommer inte ifrån den känslan och den växte efter gårdagens semifinal ett. Det fanns bara ett enda bidrag jag verkligen gillade kvar efter att Lettland som befarat valt en sångerska som slaktade en egentligen fantastisk låt. Som hon skrek, Aisha! Och den fantastiska produktionen hördes knappt heller. Jag blir bedrövad, på allvar. Det är tur att man i alla fall fick se en Milan Stankovic från Serbien som knäckte allt med sitt amfetaminhumör. Det blir nog Serbien, Tyskland och Litauen i min topp på lördag. Vi får se hur det låter imorn.

Störst skandal är väl att det fruktansvärda vitryska bidraget gick vidare, men att Robert Wells var med är lulz nog för att jag ska trivas lite med saken. Än mer lulz av den uppenbara mimarstämningen eftersom ingen musik utom sång spelas live och Wells inte heller varit med och skrivit låten. Att ryssarna gick vidare är ju också lulz, men hade varit mer så om jag inte trodde att den där ironin i låten inte var skälet. Förmodligen har få ens uppfattat den.

För den kalkonglade kan vi väl slänga upp ett klipp på lettfail:

Detta är från landets egna tävling. Har inte hittat nåt från stora semin ännu, men byter detta när det är gjort. Det var nämligen ÄNNU sämre igår – här hör man i alla fall refrängen och prodden ok. Fy fan.

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

Comments are closed.