Ballader och mög

Inför ESC del två har jag bakisglott på lite slött en söndagseftermiddag. Det ska fan vara bakis om man ska orka ligga still i soffan och höra på alla JÄVLA ballader som tävlar i år. Ännu finns inte mycket att heja på, och inte heller mycket att lulza med.

Belgarna har nån trist rocksnubbelåt, som dessutom handlar om han och hans gitarr – sjuuukt lamt – men sångarn heter i alla fall Tom Dice. Det är ju värsta Max Power-namnet, så det kan de få pluspoäng för. Malteserna levererar traditionsenligt en ballad – suck – och visst är det en rätt ok låt och en duktig sångerska, och visst danser en snubbe med ASFETA vingar runt i slutet, men nä. Trist.

Albanerna drar till med en halv EMD-stöld (deras låter som Baby Goodbye rätt mycket), och det är i alla fall upptempo men fett trist. Vidare kör grekerna på upptempo de också, sånt reggaeton-beat jag gillar (hey det funkade ju i my numbah one), men det är ju bara en konstig gubbe som sjunger och inge riktigt drag. När ska man få en Sagapo del två från de stackars börskollapsarna? Robotdräkt är det enda rätta om man är grek.

Tillbaka till balladerna: Portugiserna kör en Mariah Carey ’93, och det med hela registret då Há Dias Assim är en kopia av Careys Hero. Inte så dumt förstås, men fortfarande balladmög. Vitryssarna ba Heeey vi gör en astråkig slöballad om fjärilar och låter sångarna i landet med sämst engelska sjunga den. Apropå dåligt uttal kör islänningarna på en ny variant och låter sin sångerska slakta franska i Je ne sais quoi (textraden je ne sais quoi, pourquoi? – JAG DÖR). Låten är en eurodiscodänga, och helt ok. Men det tycker jag bara för att man är svältfödd på beat i år.

Det är makedonerna vi ska ha. De är fan inte kloka! Först tror man att det är en vanlig typ 90’s hårdrock de sportar, men så kommer RAPPARN in och kör en vers – för att snabbt dra igen och låta Slash-wannaben till gitarrist köra ett galet långt solo som bara gnisslar. Så förvirrat att man måste gilla det.

Jag ger dig FYR-Mac: Gjoko TaneskiJas Ja Imam Silata

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ballader och mög

  1. Pingback: Nerd Life Deluxe B-L-O to tha double G » Blog Archive » ESC B.O.N.A.N.Z.A.

Comments are closed.