Dance to this shit

Om jag var excentrisk miljonär skulle jag börja donera pengar till kultur av dålig kvalitet. Nån måste fan se till att balansera när dårar som skaparna av folkpartiets “kvalitetsmanifest” jiddrar om att villkora offentliga anslag till kultur. Ok att man inte är beredd att peta ut kvalitetsbegreppet ur kulturpolitiska mål, på en abstrakt och almighty indirekt nivå accepterar jag det, men att så direkt bedöma varenda anslag? Herregu, fattar de inte ens vilket jävla jobb det kommer bli att bedöma? Det lär ju kosta mer än det smakar. Men det är väl klart, det viktigaste är väl att stoppa all skit och inte att gynna resten.

Som performancekonst betraktat bedömer jag dock att förslaget håller hög kvalitet. Jag föreställer mig någon slags tolkande dans omkring ett gigantiskt filter som ser ut som ett spindelnät, i vilket de fruktansvärda pengaslösande keffkulturskaparna fastnar och på en trapets högst upp sitter nöjda folkpartister och käkar popcorn medan ett tusenögat spindelmonster käkar lågstatusclowner nere i kulturens bottenhåla. Anslag avslås! ropas det från höjderna.

Spännande va? Men lite avslaget.

This entry was posted in seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.