En idiot

Detta är en idiot.

I praktiken gräver några specialister sig allt djupare ned i sina ensamma kunskapsgropar. Resten av oss kan i stort sett ingenting. Så vi bloggar för oss själva och stirrar undrande på varandra. Vårt gemensamma språk består snart bara av flatgarv åt rövlandningar i Wipeout och 140 tecken i Twitter. Inklusive mellanslag.

(Förfallet! Samhällets utförskana och språkets död! Google och Wiki är djävulen. Och jag, ja jag ser ut som Sickan i Jönssonligan. Man måste ju anamma en klassisk stil för att mota bort moderniteten.)

This entry was posted in seriöst and tagged . Bookmark the permalink.

6 Responses to En idiot

 1. Ivar says:

  Skulle gärna läsa en motivering till varför du tycker det.

 2. Jag tyckte citatet var nog… Det är ju inte bara provocerande med åsikter om att språket och var mans kunskap förfaller, det är direkt dumt och ehm även kunskapslöst. Typisk gubbfloskel som aldrig har någon som helst verklighetsförankring. Likt de vanliga påståendena om den allt sämre svenska skolan som ligger efter internationellt sett, vilket ju är en blålögn. Farligt också.

  Och så har vi Isabelle Ståhls beskrivning om hans kolumner generellt: ”substanslösa putslustigheter”.

 3. Jonna says:

  Jag har tänkt länge att jag skulle säga dig vad bra grejer du skriver, både här och på Pillow Talk. Särskilt texten om social fobi, den var helt lysande och många har redan tackat för att du satt ord på ett tillstånd som uppenbarligen inte är alldeles ovanligt. Också alltid bra när du ger dig på de sexuella normerna!

  Och varför jag kommenterar nu när jag aldrig annars gör det? Jo, jag lyssnade på det här, helt outhärdliga, och tänkte att det skulle roa dig: http://melodymaker.posterous.com/the-reason-some-girls-stay-single-very-funny

 4. jag tackar så mycket, och ännu mer tackar jag för tipset! detta är en perfekt uppföljning på dagens stalker-fråga på pillow talk.

 5. Ivar says:

  Jo, alltså Johan Hakelius är inte alltid så himla bäst direkt. Men det jag tycker om hans text har ju inget med det att göra egentligen. Det är emellertid intressant att han som är en del av Axess-sfären, de kulturkonservativas högborg och kvalitetens korsriddare, vill bränna alla böcker och börja om. Lite udda text.

 6. jag uppfattade rubrikens budskap och hela början som svammel som typ inte betydde nåt annat än att låta provocerande men sen rann ut i konservativborgen du nämner.

Comments are closed.