En idioti

Förstår du vad det kan komma att innebära, detta att Odell fälldes?

Och man trodde de internethatiska lagarna från senaste åren var inskränkning nog i vad man får göra. Jag skiter fullständigt i om det gynnat hennes karriär eller inte, jag skiter fullständigt i om det är en struntsumma att betala. Störst påverkan har ju domen som signal till alla andra konstnärer, eller för den delen alla lite sugna på civil olydnad, om vad som händer när man retar pöbel. Eller gu hjälpe som redigt prejudikat. Mob rules och domstolen följer efter – Sverige börjar bli ett riktigt kukland, vart fan ska vi ta vägen?

Nu hoppas jag bara att Odell ser till att göra jävulskt mycket konst av sina böter så nånting bra och nyttigt kommer ur detta.

– – –

Update: Niklas Hellgren har en hela annan take på saken. Intressant.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

5 Responses to En idioti

 1. yoho says:

  Grejen är att det är för att hon kallar det konst som hon upprör mest, tror jag. Folk föraktar konst och konstnärer de inte förstår sig på och nu fick de lätt att klaga. ”Det där kan vem som helst göra” osv.

 2. no shit. vilket ju bara gör det värre.

 3. Isobel says:

  alltså, att hon dömdes för våldsamt motstånd är inte konstigt, det har hon ju till och med erkänt. Men ”oredligt förfarande”, det är faktiskt helt jävla vrickat. Att följa kommentarstrådarna i artiklar om det är som att än en gång blicka ner i avgrunden. Jag hoppas moderaterna anmäler Janne Josefsson för oredligt förfarande för valstugerepet så att vi får det utrett ordentligt om man alls får hålla på med journalistik i Sverige.

 4. Gustav H says:

  Det rimliga är väl att hon blir dömd för våldsamt motstånd och även får punga ut med pengar för ingripandet och inläggningen? Ungefär som när någon trycker på brandlarmet i en skola och drar dit brandkåren, varpå skolan får betala en schablonsumma för utryckningskostanderna? Nu är ju Odell myndig, har agerat överlagt och borde stå för den kostnaden själv. Det vore väl underligt om hon inte skulle få betala för kostnaderna hon förorsakat?

  Men därefter borde det ju vara utagerat. Oredligt förfarande låter som en gummilag av rang, sådant är definitivt inte bra.

 5. En vidare idioti är ju att hon erkände våldsamt motstånd. Av videon att döma gör hon sig bara lite extra tung och svårförflyttad men inga sparkar och slag alls. Men det verkar ju också som att våldsamt motstånd faktiskt inte kräver något våld i den mening man föreställer sig det. Lite jämförbart med det nyss lika aktuella våldtäktsbegreppet. När ska antifeministerna börja jiddra om att våld i ordet kräver våld i handling även vad gäller våldsamt motstånd?

Comments are closed.