Måste bara säga (Samtycke in focus)

Från det nya flashback, en f.d. redaktör på SvD: Om samtyckeslagen antas och kvinnan på morgonen påstår att hon aldrig gav sitt samtycke – trots att mannen faktiskt krävde det – hur ska då samtycket kunna bevisas när de var ensamma i sovrummet? Bevissvårigheten bör rimligen bli lika stor som med dagens lagstiftning. [min fetstil]

Jamen precis, SÅ VAD ÄR PROBLEMET!?

Samtyckesfrågan handlar bara om att, istället för att endast gräva i ansvaret hos målsäganden att säga nej, tydligt gräva i ansvaret att veta hur ett ja ser ut. Antagligen att ge båda dimensioner vikt om ett bra förslag tas fram. Detta är det enda vettiga att göra om vi på allvar ska börja lära ut lite lyhördhet. Fatta kommunikationsförbättringen. Nackdelar finns inte.

Alla som inte fattar är våldtäktsmän.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Måste bara säga (Samtycke in focus)

Comments are closed.