Reality check, pt II

Betänk att det är samma regering vi talar om, när den ena medlemmen uttalar sig om tevespelande slan till ungdomar av idag och den andre menar att det är slöseri med resurser att ge de som inte fick höga betyg nog i gymnasiet chansen att plugga upp dessa.

The stupidity.

Jag är alltså oerhört medveten om att det finns andra vägar till ett bra jobb än att plugga vidare (klicka La rage ovan för att bla läsa om hur jag hatar högskolehetsen), men jag har inga som helst tvivel på att det också är möjligt att exempelvis LITE SENARE ÄN GYMNASIEÅLDER komma på vad man vill, och att man faktiskt vill och kan ta högutbildningsvägen till ett yrke man inte kommer åt annars. Vill du ha nån jävla läkare eller? Det kanske ändå passade med tevespelande utslagna.

Ju äldre man blir desto mer inser man hur naiv man var igår. Därför är det ofattbart att vuxna människor i regeringen kan tycka det är en bra idé att lägga grundläggande livsval och ansvar helt i händerna på tonåringar. Låt vara att det är upp till var och en att generellt inte fucka upp skolgången, det är bara det att vi fortfarande snackar om tonåringar. Men framförallt:

Stryper du möjligheten för ett senare uppläsande av betygen ifall de är godkända, då kan du ge dig fan på att gymnasisterna åtminstone är taktiska nog att låta betygen som inte blev höga nog gå åt helvete helt. Förr knappt godkända kommer bli icke godkända i procent så det stänker om det. Förvänta dig duktighetssjuka naturartjejer släppa varje kurs som inte blir MVG och gå ut med hål i betygen. Förvänta dig skön statistik att gå till val på nästa år.

Nog för att jag vill byta regering, men inte på bekostnaden av ett helt avgångsår.

– – –

Har nån mer förresten tänkt på att personerna som omnämns inledningsvis verkligen ser ut som att de borde byta parti med varandra? Björklund ser ut som en solklar moderat och Littorin ser ut som en Folkpartist. Ändå är det tvärtom. Det grillar mitt huvud, men man ska väl inte ha fördomar herregu.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Reality check, pt II

Comments are closed.