Yo la tengo.

Jahapp nu länkade jag i ett inlägg alldeles nyss till inlägget som länkar vidare, så du får fan bara scrolla till förra nu, för nu orkar jag inte mer selfpingbacks. Men jag har i alla fall fått mig ett internt Eurekautrop häromdan.

Skillnaden mellan kvinnor som inte får ligga och män som inte får ligga, alltså de som tänker det om sig själva, är att männen har en annorlunda syn på skälen därför. Ingen bryr sig väl om nördtjejen är snäll eller inte ens offentligt, men killarna säger ju hela tiden att de bombarderas med yttranden att snälla killar är the shiznit fast det inte funkar i verkligheten. Alltså som de tänker sig verkligheten. Nördtjejen kan ju bara hålla sig till att det är fel på henne själv medan nördkillen kommer utveckla ett speciellt hat mot världen också. Och typ bli Pär Strömmar. Det är ju därför de älskar att fortsätta sprida myten om Snälla Killen och dennes glory.

Oavsett lika förekomst och andra frekventa likheter kommer det alltså fortsätta vara männen som gör sina filmer och serier och låtar om att inte haffa snyggbruden eller kompiscrushen eftersom de tror det är ett samhällsproblem de beskriver, när de egentligen är samhällsproblemet själva. Och kolla bara på typen de blir kära i – lyssna igenom Vara Vänner en gång och tänk efter vem bruden Hellman vill ha verkar vara. Snygg mest. För inte fan är det umgänget han är kär i om han nu mest plågas av att tala om allt. Eller som i andra låtar där hon rör höfterna försiktigt när hon går. Det är, jepp, den vanliga madonnan som blir till hora när hon plötsligt hamnar i klorna på nån som vågar fråga vad heter åtminstone.

Att inte säga hora räcker inte, man ska bete sig som att man inte tror på Horan heller.

This entry was posted in seriöst and tagged , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to Yo la tengo.

 1. Julia says:

  Fast vi (“vi”) straffas ju både för att vi är starka, och straffas sen igen för att vi inte lyckas få någon Fast Vi Är Så Fantastiska.

  Plus, som sagt, idén om att man är snäll bara för att man inte är ett utpräglat knullaruntsvin, eller inte är en jock, eller inte är vad man nu inte är. Så fungerar inte motsatspar i verkligheten.

 2. Julia says:

  Och ja, inte ens nördkillarna upptäcker den fina nördtjejen förrän hon förvandlats till en hög-glossig klon av snyggatjejen.

  Hellman: “ibland önskar jag att du inte såg ut som du gör” – för att han inte skulle vara kär, eller för att han skulle få ha henne i fred?

 3. gustav says:

  fan också måste du komma med en alternativ tolkning på utseendet och hellman… nu faller det ju lite.

  men i alla fall – ni “ni” straffas absolut dubbelt på det sätt du säger. det är förstås också en skillnad. det där jag varit ute efter var inte en hel sanning, utan att faktiskt komma med något redigt i frågan vad som skiljer och ATT det skiljer på punkter viktigare än detaljer.

 4. Julia says:

  Ja jag menade absolut inte att säga emot, mer att problematisera. (Se där, fina ord för att egentligen säga emot.)

  Jag kan dra tillbaka min Hellman-problematisering om du vill. =)

 5. nä det är all good, jag antog det var så. bara så alla andra fattar hur vi alla är vänner och överens…

 6. Julia says:

  KOM INTE HÄR OCH TALA OM FÖR MIG ATT VI ÄR ÖVERENS! Påförande av vänskap! Undanhållande av agg!

 7. hahaha jag är tvångsmässigt vän och agglös med alla. you give it yr best shot att uppröra mig.

 8. (men du får inte spela tjockiskortet!)

 9. Julia says:

  Aktare vad jag ska spela tjockiskortet.

 10. Elin says:

  ahaha. underbar dialog. jag vette fan hur jag ska gå vidare mitt i det här.

 11. Julia says:

  Ska DU komma här och gå vidare? Nämen vet nån vad.

  (Jag kör på det här med ressentiment idag. Det är lite kul.)

 12. <3 dessa kommentarer.

 13. E says:

  Fantastiskt. Först själva inlägget och sedan kommentarerna!
  Och Julia, du har så rätt, så rätt!

Comments are closed.