Goons & Assassins

Det är ganska lustigt hur många kopplingar man kan göra mellan hiphop och hårdrock. För viss hiphop och viss hårdrock ännu mer. Just igår var det framför allt det där faktumet att folk som Bill och La Coka Nostra har en förkrossande majoritet manliga fans och varenda brud på stället under spelningen verkade vara där som flickvänner. Jag spottade kanske fyra tjejer som verkade vara där själva.

Anyhoo. Jag har sett fram emot att se Ill Bill live länge och det hade liksom inte kunnat bli nån vidare besvikelse med sån pepp. Det blev det inte heller. Jag stod fan nästan längst fram och blev svettig och sabbade rösten. Det är så skönt att bara köra hårt en halv spelning och sen kliva tillbaka lite och dricka öl en bit bak och nu lyckades jag få en plats uppe vid kanten för att se avslutningsnumret. Men det är fortfarande helt ofattbart att han avslutade med Doomsday was written in an alien bible, även om försnacket till den var fint var det nog det enda riktiga klagomålet att han inte körde White Nigger överhuvudtaget. Det är ju fan hitlåten från nya skivan och hade fått galet mycket ifyllda punchlines från publiken (bara Mel Gibson-grejen liksom), oavsett hur bra jag även tycker Alien bible är. Ska man köra lite softare låtar finns det ju så jävla många bättre. Dock fick jag höra The anatomy of a school shooting, Overkill, Black Helicopters, Heavy Metal Kings, Fuck Tony Montana och Black Metal, men tyvärr sålde mixtapet med samma namn som den sistnämnda slut mitt framför näsan på mig när jag stod och funderade vid merch-bordet. För jag hamnade ju i nästa överlappning med metalvärlden också: Vad i helvete är uppe med att inte sälja tröjor mindre än medium, och medium dessutom alltid varandes skitstor!?

Jag hade först inte tänkt köpa nån tröja men eftersom jag skulle vidare till en fest efteråt och insåg att jag var assvettig sket jag i pengarna och tänkte skaffa en av de två rätt snygga som fanns. Men de var för det första slut och för det andra var det jävla storleksfrågan så jag sket i allt, köpte nya albumet och gick på fest svettig ändå. Men ändå nöjd. Har man sett fram mot nåt så har man och bara de vanliga hiphop-åkommorna lite dåligt ljud och rapparen låter lite anfådd ibland var det toppen. Den tredje hiphop-åkomman bara köra halva låtar gjorde ju att massor av favoriter fick höras. Att nån jävel i publiken ville ge mig stryk är nog mer en Coka Nostra-grej än hiphop så det får stå för goonismen.


Så jävla glad är han, Bill

Övrigt funstuff: När en snubbe blev tillsagd på skarpen av Bill som försökte säga nåt viktigt, eftersom han skrek så högt rätt i Bills ansikte. När Bill inte fattade var rösten kom ifrån och vände sig om förvirrat när en kille från DJ/ljudtekniks-båset påpekade, efter Heavy Metal Kings, att Jedi Mind Tricks ska komma hit i Februari. När folk spontant ropade respect! när Bill förklarade varför Big Left inte var med (sjukt barn hemma). Att alla bilder jag tog hade en liten hand med i nåt hörn, så vi kör en med alla händer uppe också:


Fuck Tony Montana, we kill kids!

Sen åkte jag på Elektrisk julfest i Backa men det får klickenbloggen berätta om.

This entry was posted in seriöst, vardag and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.