Pajasombudsmannen talar.

Det är ändå rätt skönt att få vidare bekräftelse på att hur mycket det än förekommer reptilhjärnereaktioner från feministiskt håll på olika saker, är det ändå motsatta sidan som står för de ilsknaste och framför allt mest korkade. Vaknar en morgon till utspel av Arne Wirén, självutnämnd pappaombudsman, i SvD och har svårt att ens uppröras mellan de tysta asgarven jag besparar de andras sömn med (läte: typ som kippa efter andan i panikattack). I samband med en artikel om ökning i uttagen föräldraledighet från män (ooh, wow, var fjärde ny youngster har en pappa som tar ut ledighet mer än tre månader, big ökning indeed…) petar man in en debattartikel av Wirén som inte bara skjuter bredvid mål utan närmast kan ses som en bicycleta tillbaka till eget straffområde. En sån PAJAS.

I korthet: Det är alltså så att pappaledighet som koncept är EN BLUFF eftersom den inte alls finns till för att pappor ska få chans att knyta an till barnet och bättre relation blabla utan för att (Gud hjälpe) kvinnorna ska få det bättre! No motherfucking shit Papa Sherlock… Vidare är det oerhört synd om alla de pappor som faktiskt inte kan ta ut sin föräldraledighet eftersom det skett separation och utan tidigare giftermål sker all sådan ledighet på mammans villkor när hon alltsom oftast fått vårdnaden, eller också för att mamman inte ens utan separation velat acceptera pappan formellt i papper (frekvent scenario? you tell me). Och det är förstås sant det att saken fungerar så, och det är indeed helt fucked att äktenskapet fortfarande är en så mördande självklar norm att man inte kan föreställa sig föräldraskap under andra omständigheter – men om detta i mina ögon är det självklara målet att attackera blir det i Wiréns värld istället ett bevis på nån slags medveten diskriminering av män. Jo tjenare.

I fler avseenden, framför allt historiskt, är det naturligtvis kvinnor som fått dras med allehanda jävulskap genom den här normen med äktenskap/föräldraskap, och det är fan inte förrän nyligen som pappor  betraktat detta specifika bakslag som en nackdel ens. Tänk snarare på tjena hej du är visst gravid, men jag kan alltid sjappa järnet jag. Men oavsett ens detta som motargument (som om Wirén skulle acceptera min bedöming av vågskålens läge), vad var det nu vi pratade om för utsträckning sa du?

4 procent av alla pappor har inte vårdnad om sina barn och de får inte ta ut någon pappaledighet hur mycket de än skulle vilja.

Ursäkta vad, 4 procent? Alltså inte bara de som aktivt av en mamma förvägrats vårdnad, utan 4 procent totalt som går utan vårdnad alls av vilka orsaker som helst? Väg du den skålen själv, I rest my jävla case.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.