Bongo betong

Det tar alltså inte mer än ett par månader att skaka upp lite ork till att borra hål i väggen och däri trycka plugg och skruv så tre stringhyllor kan smycka rummet, samt framför allt bjuda plats åt skivorna som mest legat i vägen i kartonger. Tycker jag var ganska bra jobbat. Själva verket, dock, lite sämre jobbat. Hälften/hälften mellan dåliga förutsättningar och slarv av mig.

Nummer ett: Betong över hela helvetet. Det är ju bara där sånt motstånd att man lockas skita i allt och ha kalväggar. Nummer två: borrstiften inte bra nog. Mephs borr är väl inte nån lyx som det är, men i sällskap med värdo stift som redan är slitet efter hennes session på de enda halvhårda väggarna i lägenheten kan man anta att det inte kommer gå så bra att borra på hög höjd utan möjlighet till tyngd bakom. Nummer tre, alltså: borra på hög höjd utan chans till att trycka på nånting alls.

Men jag har köpt nytt stift och borrat glatt och det har tagit en stund men fungerat. Då ska naturligtvis Nummer fyra komma: Fjärde punkten i ett fyrhålsfält för en hylla visar sig innehålla nånting än hårdare en bit in. Borrstiftet slits ner på två sekunder och jag står där i svetten och måste åka för att handla ett till. Kuken.

Men jag gört, och kommer tillbaka, tar just detta hål sist, kommer inte så mycket längre men hittar kortare skruv som funkar på fjuttdjup, och bara en liten förhastad snedborrning på andra väggen, som gör ett dubbelhål på en punkt, kan vara grund för att kalla mig sopa. Hyllsatan uppe och alla skivor utom en genre  uppställda och ur vägen, och ska verkligen mitt rum ha såhär mycket golvyta? Wow.


Den tredje på annan vägg.

This entry was posted in vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Bongo betong

Comments are closed.