Yo håret what it do?

Curls on the side.
Curls on the side.

Ja, då har det gått ett år med balsammetoden för denna curly boi. Jag har hunnit prova fyra balsam på den tiden och tror banne mig att jag hittat helt rätt nu. Jag kör tvättning med Coop Xtra balsam, vårdande med Tresemmé naturals nourishing moisture conditioner, och så lite Wella styling gel på slutet för sammanhållningens skull. Dropptorka är bäst för extremlockar men ibland får det bli puffat och uppsatt istället.

Från en riktigt bra korkskruvsdag.
Från en riktigt bra korkskruvsdag.

Vad jag hittills upptäckt: 1. Att balsamnamn är stört krångliga och svåra att skilja på när man står i affären och inte är säker på vilket som är silikonfritt när varje märke har minst fem olika som heter nästan samma, med massor av långa fukttermer. 2. Att jag inte blivit ett uns mindre brydd om håret bara för att jag har en bra standardmetod, utan har naturligtvis blivit mer fåfäng istället. Men å andra sidan funkar det numera utmärkt att bara sätta upp skiten om jag inte har tid att tvätta håret varje dag. 3. Att jag blir en missionär för religionen balsammetoden, eller “BM”, redan med några lyckliga konvertiter på min sida. 4. Att jag nu kan se ut som Riff Raff om jag vill, både den puffade långhårsfrisyren och de cornrows som jag ofta hotar min fru att skaffa men förstås aldrig i livet kommer ha annat än möjligen på maskerad. Ofta ser mina korkskruvar ändå ut lite som dreads eller cornrows om jag har dem bakåt fast på ett ickewiggerskt sätt.

Riff Raff i cornrows och lustigt douchebag-skägg.
Riff Raff i cornrows och lustigt douchbag-skägg.

Ovan: RiFF RaFF SODMG och Chief Keef rappar om att tjejer bara gillar dem för deras prylar samtidigt som de glatt visar upp nämnda prylar för att locka fler av nämnda tjejer. Och Riff Raff har det stora håret. [Update: Hittade just detta lol: (länk).]

Utsläppt korkskruvat ser mitt hår dock mest ut som det Kirk Hammett i Metallica har, vilket ju är trevligt eftersom han är den enda i det bandet som inte verkar vara helt dum i huvudet och uppblåst, utan lika mesig som jag. Men i sommar ämnar jag försöka sporta samma stil som Lloyds tank top-bilder från denna gamla throwback sommarhit:

En sista sak jag lärt mig: Fy fan vad svårt det är att ta rimliga bilder på ens frisyr, eller att överhuvudtaget fotografera sig själv med dessa jävla smartphones utan fysisk avtryckarknapp. Jag har inte riktigt bemästrat det där instagramfotandet via spegeln än. Men det kanske blir mer hårblogg framöver ändå.

This entry was posted in public announcement, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Yo håret what it do?

Comments are closed.