Hen på allt

Som ketchup i barnens hender, hen på allt, bara ös på. Att hen blir sur må vara hent men du säger inghenting om hen när du kallar hen hen, du gör faktiskt inte det. Hen får tåla det. Nej, du säger inte könlös. Du säger inte transa intersexuell vadåförsak. Du säger “jag benämner personen nu men undantar könsinformationhen, det spelar ingen roll om jag känner till den eller ens att vi alla känner till den”.

Du säger inte något som betyder “hen där, som är man”, för att det vore som att säga “hen där som gillar köttbullar med extra ketchup” eller “hen som tycker att sex är bäst med korta kvinnor i rött hår”, irrelevant information. Bara för att hen har ett kön måste vi inte påtala det vid varje pronomhen.

Hen på allt, tills annat anvisats, föredragits, eller tills du känner för det själv – ja, det väljer du förstås själv – men du har faktiskt inte kallat någon för könlös även om du visste kön men sa hen ändå, du bara sa inghenting alls i frågan.

Jag kallade dig för du hela den här texten.

This entry was posted in seriöst and tagged , . Bookmark the permalink.

Comments are closed.