Släpp för bokversionen av #prataomdet

Det var mycket internetglädje över hur #prataomdet uppstod och spreds. Jag har aldrig varit så engagerad nätaktivist eller så, men aktuella delar av nätet är verkligen mitt vardagsrum, mitt fikarum och ibland ett arbetsrum. Att rummet födde detta och att det spreds vidare utanför är fantastiskt. Men nu är det hög tid att manifestera det hela i fysisk form, mer än bara i en tryckt förgänglig dagstidning. Ett urval av texterna som bloggats eller publicerats i dagspress efter att twitterflödet kickstartat allt, i lättillgänglig bokform och även e-bok.

Omslaget på pocketboken
Omslaget på pocketboken

Jag och Annika Beijbom har redaktörat, Kalla Kulor förlag står för utgivningen. Både författare inom och utanför nätverket finns representerade och vi har försökt visa hela bredden som fanns bland texterna totalt. Idag är det släpp och böckerna finns redan ute på Adlibris och Bokus (men står som osläppt på båda i skrivande stund). Det är en kort bok, på runt 80 sidor, men med en trettiotal texter plus ett förord av undertecknad. Även billig.

För alla interneträdda som frågat mig vafan #prataomdet är egentligen hoppas jag det ska bli enklare nu, om än själva twitterflodens storhet aldrig kommer kunna framgå för den som inte håller på med den grejen (inget att gråta över dock).

Shoutouts till Kalla Kulor för samarbete, till Johanna för råd och översyn, samt till Sonja Schwarzenberger för förmodat suverän moderering ikväll på släpptillställningen! Sist men mest även S/O till alla författare som medverkat, och till alla som gjort det utanför bokens pärmar – ärligt talat är ni alla lika viktiga och urvalet mest ett nödvändigt ont.

This entry was posted in public announcement, seriöst, vardag and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Släpp för bokversionen av #prataomdet

Comments are closed.