PUA-föraktet

Jag hatar pick up artist-kulturen, verkligen hatar den. Den är ett av de vidrigaste utrycken för detta samhälle och signalerar bara så mycket förakt. Självförakt och förakt av andra. Kvinnoförakt och mansförakt. På den revanscherade losern ser man de djupaste revorna från patriarkatets piska, som förvridits till triumferande tatueringar. En tuktad hund som inte kan lita på en annan människa och därför måste lära sig att manipulera omgivningen. Klart som fan att det fungerar för den till slut skicklige – på den lika självhatande mottagaren. Men hur nöjd är man när manipulation var allt man hade? Det är att validera att relationer bygger på förakt och bristande respekt.

Så ironiskt att boken The Game som i mångt och mycket visade på just denna korkade ytlighet tvärtom blev till en kult och handbok. Precis som hur Barney Stinson i serien How I Met Your Mother, en drift med just dessa mäns låga självförtroende och metoder, istället har blivit kult bland dessa … och gett ut en handbok.

Det är sorgligt med självhat, farligt med gränslösa lurendrejare och tjatknullare, och obehagligt att leva i en värld som inbillar sig så mycket om hur kvinnor egentligen signalerat “ja” oavsett. Det är inte att jag sätter kvinnor i offerskap nu, för åh, finns det något tydligare sätt att göra andra till offer än att hävda att de egentligen bara vill befrias från allt ansvar och tas om hand av dina starka nävar och din påfåglande list? Göra dem till barn, och dig till en förförare av barn.

Möts för all del utan helt lika villkor (när har vi någonsin sådana?), förför för all del varandra utan att säga “knulla, ja eller nej?” rakt av. Det behöver inte vara så komplicerat. Men när någon säger att ni inte ska ligga så betyder det heller inget annat, förrän hen kanske ändrat sig Då tar man det för vad det är också – ändrad uppfattning och inget spel. Den som mot förmodan spelar såna spel ska fanimej vara utan knulla, DET är det rakryggade alternativet för den som vill ha lite kontroll.

Dennis Danielsson, självutnämnd “raggningSEXpert” som skrivit på Nyheter24:s Sex & Blandat ett tag, tycker inte detta. Han menar istället att den kvinna som säger tydligt att hon inte vill ha sex signalerar att hon visst vill det, bara genom att nämna sex. Det är en blogggranne jag inte kan med att ha, så jag ger upp min egen blogg där nu. Inte bara därför, såklart, för jag har också blivit sämre på att uppdatera ofta samt varit för upptagen med heltidsjobb och annat, men det är droppen och ett bra tillfälle att säga hejdå.

Naturligtvis slutar jag inte att skriva om sex, men det kommer bli här eller på andra arenor.

This entry was posted in public announcement, seriöst and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to PUA-föraktet

  1. Pingback: RaggningSEXperten « My Blog

Comments are closed.